Τετάρτη 6 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στην Κύπρο το 14ο διεθνές Συνέδριο «Τρομοκρατία και ηλεκτρονικά ΜΜΕ»

  16/10/2018 15:58
Στην Κύπρο το 14ο διεθνές Συνέδριο «Τρομοκρατία και ηλεκτρονικά ΜΜΕ»

Στην Κύπρο το 14ο διεθνές Συνέδριο «Τρομοκρατία και ηλεκτρονικά ΜΜΕ»

  16/10/2018 15:58
Στην Κύπρο διεξάγεται το 14ο ετήσιο διεθνές συνέδριο «Τρομοκρατία και ηλεκτρονικά ΜΜΕ», μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, τις εργασίες του οποίου αναμένεται να χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (IART), στόχος του συνεδρίου είναι να στρέψει την προσοχή των ΜΜΕ, κρατικών και δημοσίων φορέων στο πρόβλημα της αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας μέσω των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν είναι ο «πόλεμος πληροφοριών» ως απειλή για τη διεθνή ασφάλεια, η τρομοκρατία στον κυβερνοχώρο, τα κοινωνικά δίκτυα ως μέσο εξάπλωσης της ιδεολογίας των τρομοκρατών και εργαλεία καταπολέμησης της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο. Θα συζητηθούν επίσης θέματα προπαγάνδας και συνεργασίας των ΜΜΕ με τις αρχές επιβολής της τάξης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ΙΑΤR και υποστηρίζεται από την Ένωση Συντακτών Κύπρου και τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τον Τύπο και τα ΜΜΕ. Θα παρουσιαστούν ενημερωτικά τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ από διάφορες χώρες σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ θα συζητηθούν και επείγοντα ζητήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν την 31η Οκτωβρίου στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία και θα συνεχιστούν την 1η Νοεμβρίου στο “Grand Resort Hotel” στη Λεμεσό. Θα μιλήσουν ο Leonid Mlechin, Πρόεδρος της ΙΑΤR και επικεφαλής του τμήματος ιστορίας της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, ο Vadimir Kozlov, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τον Τύπο.

Θα συμμετέχουν επίσης ανταποκριτές ρωσικών και ξένων ηλεκτρονικών Μέσων, εκπρόσωποι φορέων και εμπειρογνώμονες από Κύπρο, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ισραήλ, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ισπανία και Γαλλία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας