Ενοχλημένοι με τον Αβέρωφ Νεοφύτου οι νοσηλευτές

Σε κακή πληροφόρηση οφείλεται, σύμφωνα με τα ΔΣ των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, η αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ως προς το επίπεδο μόρφωσης των νοσηλευτών καθώς και στην κλίμακα με την οποία εργοδοτούνται.

“Με έκπληξη και λύπη ακούσαμε  τον κ. Νεοφύτου να καταφέρεται ενάντια στο θέμα της ένταξης του Νοσηλευτικού Προσωπικού στην Επιστημονική Πυραμίδα”, αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωση τα ΔΣ των δύο κλάδων, προσθέτοντας ότι “οι τοποθετήσεις του κ. Νεοφύτου μας αδικούν κατάφωρα και μειώνουν την προσφορά και το έργο μας”.

Αναφέρουν επίσης ότι “προς αποκατάσταση της αλήθειας οι νοσηλευτές από το 2010 και μετά είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου (τετραετής φοίτηση)”, ενώ “ένας μεγάλος αριθμός κατέχει Μεταπτυχιακό και πλείστοι κατέχουν Διδακτορικό” και προσθέτουν ότι η κλίμακα εργοδότησης τους είναι η κλίμακα Α5+2. 

“Επιπρόσθετα θεωρούμε ορθό να ενημερώσουμε και τον κ. Νεοφύτου και όλους τους πολίτες ότι οι Νοσηλευτές και οι Μαίες είναι δύο από τα επτά επαγγέλματα που η Ευρωπαϊκή Ένωση  έχει ρυθμίσει με Ευρωπαϊκή Οδηγία” με τα υπόλοιπα επαγγέλματα να είναι οι Ιατροί, Οδοντίατροι, Κτηνίατροι, Φαρμακοποιοί και Αρχιτέκτονες”, προσθέτουν τα ΔΣ των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Προσωπικού Ψυχικής Υγείας.

Αυτό από μόνον του, συνεχίζουν, “υποδηλώνει τη σημασία του επιπέδου μόρφωσης και την ευθύνη που απαιτείται να έχουν οι επαγγελματίες Νοσηλευτές και Μαίες”.

Τα ΔΣ των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρουν ότι το λιγότερο που ζητούν από την πολιτεία είναι να αναγνωριστεί η στρέβλωση που υπάρχει ως προς την ένταξη μας στην πανεπιστημιακή δομή, όπως συμβαίνει με όλους τους εργαζόμενους, (με το ίδιο επίπεδο μόρφωσης) στο δημόσια τομέα, ευρύτερο δημόσιο και ημιδημόσιο και ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα. 

Αναφέρουν επίσης ότι το λιγότερο που ζητούν “από τον κ. Νεοφύτου αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα είναι με την κατάθεση των συμφωνηθέντων με την Κυβέρνηση ενώπιον τους να τα ψηφίσουν το γρηγορότερο δυνατόν,  (αποπαγοποίηση 185 θέσεων – Μετατροπή συμβολαίων εκτάκτων σε «αορίστου») για να μπορέσουμε”, όπως αναφέρουν, “να προχωρήσουμε τάχιστα στη συζήτηση και επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων που μας απασχολούν στη ΜΕΠ, συμπεριλαμβανομένης και της αναβάθμισης στην επιστημονική δομή”.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9