Το ανδρικό ουροδοχείο σε σχήμα γυναίκας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Δικαιολογημένες αντιδράσεις προκάλεσε η κυκλοφορία ουροδοχείου με σχήμα γυναικείου σώματος το οποίο χρηματοδοτήθηκε μάλιστα από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Την δημιουργία και την επιχορήγηση του συγκεκριμένου ουροδοχείου έφερε στη δημοσιότητα η ΠΟΓΟ που σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για σεξισμό και χυδαία υποτίμηση της γυναικείας υπόστασης.
 
«Η γυναικεία υποτίμηση μπορεί να πάρει και τη μορφή της επιχειρηματικής καινοτομίας» σημειώνει στην ανακοίνωση της η γυναικεία οργάνωση.
 
Το προϊόν κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά με την ονομασία “Body Jane the Men’s Jar”, και αποτελεί ανδρικό ουροδοχείο το οποίο έχει το σχήμα μιας σκυμμένης γυναικείας φιγούρας.
 
«Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς περισσότερο τι είδους μηνύματα και αντιλήψεις αναπαράγει μέσα στη συνείδηση της κοινωνίας η κυκλοφορία και η διαφήμιση ενός τέτοιου προϊόντος», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Μάλιστα σύμφωνα με την ΠΟΓΟ «το προϊόν, όπως διαφημίζεται στη ιστοσελίδα και τα ΜΚΔ της εταιρίας, έχει χρηματοδοτηθεί από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, δηλαδή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξη αλλά και από κονδύλια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ούτως ή άλλως συνιστά αδιανόητη προσβολή προς τις γυναίκες η κυκλοφορία του συγκεκριμένου προϊόντος».
 
Επισης σημειώνει πως το γεγονός ότι έχει χρηματοδοτηθεί και εγκριθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία καθιστά το γεγονός διπλά εξοργιστικό και απαράδεκτο.
 
«Ως Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καλούμε την Επίτροπο Ισότητας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να παρέμβει στο συγκεκριμένο θέμα και να απαιτήσει εξηγήσεις και άμεσες ενέργειες.  Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών πρέπει να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προϊόντος από την Κυπριακή Δημοκρατία» καταλήγει η ανακοίωση.
 

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα