Σάββατο 6 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Λευκωσία καλεί την Τουρκία να συνεργαστεί στο θέμα των αγνοουμένων

  30/08/2018 12:02
Η Λευκωσία καλεί την Τουρκία να συνεργαστεί στο θέμα των αγνοουμένων

Η Λευκωσία καλεί την Τουρκία να συνεργαστεί στο θέμα των αγνοουμένων

  30/08/2018 12:02
Η Κυβέρνηση, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Εξαφανισθέντων, «καλεί για ακόμα μια φορά την Τουρκία να συνεργαστεί επιτέλους και να πάρει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές αποφάσεις που απαιτούνται και αναμένονται από μέρους της προς όφελος των δοκιμαζόμενων οικογενειών» των αγνοουμένων, αναφέρει το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας καλεί «οποιονδήποτε γνωρίζει ή έχει πληροφορίες αναφορικά με πιθανούς χώρους ταφής αγνοουμένων να ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές».
 
«Με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, η εξαναγκαστική εξαφάνιση προσώπων αποτελεί έγκλημα, ένα έγκλημα που δυστυχώς εξακολουθεί να συντελείται στις μέρες μας», επισημαίνει.
 
Προσθέτει ότι «σήμερα, τα συναισθήματα πόνου και πικρίας που διακατέχουν όλους μας και ειδικά τις οικογένειες των αγνοουμένων είναι αναπόφευκτα εντονότερα» και ότι «για τις πλείστες οικογένειες των αγνοουμένων μας τα ερωτηματικά και η αβεβαιότητα ως προς την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα, λόγω της αναλγησίας που επιδεικνύει η κατοχική δύναμη στις προσπάθειες επίλυσης της τραγωδίας των αγνοουμένων».
 
«Η καθιέρωση της 30ής Αυγούστου από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Μέρα Εξαφανισθέντων πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για άμεσες πράξεις και ενέργειες από όλους εκείνους που είναι σε θέση να ασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις προς την κατοχική δύναμη για επίλυση της τραγωδίας των αγνοουμένων», αναφέρει.
 
Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας «εκφράζει για ακόμα μια φορά τη συμπόρευσή του στον ιερό αγώνα των οικογενειών των αγνοουμένων μας και διαβεβαιώνει ότι θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του για διακρίβωση της τύχης με πειστικά και αποδεικτικά στοιχεία και της τελευταίας υπόθεσης αγνοουμένου μας».
 
Αναφέρει ότι «η Πολιτεία, όλα αυτά τα χρόνια, έχει δείξει την υποστήριξή της στις προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, με σκοπό να τερματιστεί και να καταλαγιάσει ο αβάστακτος πόνος της αναμονής και της αβεβαιότητας που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας