Κληρώθηκαν τα θέματα των γραπτών εξετάσεων για τους υποψήφιους βαθμοφόρους της Ε.Φ.

Διεξήχθη σήμερα, στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα η έναρξη της διαδικασίας των γραπτών εξετάσεων για επιλογή των Εφέδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών (δοκίμων εφέδρων αξιωματικών, λοχιών και δεκανέων) της 2018 ΕΣΣΟ, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των θεμάτων των γραπτών εξετάσεων για τους υποψήφιους βαθμοφόρους.
 
Οι εξετάσεις διεξάγονται με τη συμβολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κατά το πρότυπο των παγκυπρίων εξετάσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας, διασφαλίζοντας έτσι την αντικειμενικότητα, την αμεροληψία και τη διαφάνεια στη διαδικασία.
Παρόντες στη κλήρωση των θεμάτων ήταν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και αριθμός νεοσυλλέκτων οπλιτών που συμμετείχε στη διαδικασία της κλήρωσης.
 
Οι  512 υποψήφιοι βαθμοφόροι που είχαν επιτύχει στην αθλητική δοκιμασία παρακάθονται στη γραπτή εξέταση η οποία περιλαμβάνει έκθεση ιδεών και δύο δοκίμια νοημοσύνης (λογικής σκέψης και μη λεκτικής σκέψης) διεκδικώντας 300 θέσεις εφέδρων αξιωματικών και υπαξιωματικών (100 θέσεις υποψήφιων εφέδρων αξιωματικών και 200 θέσεις δεκανέων).
 
Οι εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα, στο Λύκειο Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Πάφο και στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα, άρχισαν σήμερα η ώρα 8:30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν η ώρα 1:30 μ.μ.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι