Υποδέχονται τους νέους Εθνοφρουρούς τα ΚΕΝ – Ξεκινά η κατάταξη

Από σήμερα μέχρι τις 6 Ιουλίου θα διεξάγεται η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2018 Β ΕΣΣΟ στα Κέντρα Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.
 
Η κατάταξη αρχίζει σήμερα με όσους εθνοφρουρούς έλαβαν αναβολή για λόγους υγείας και ανήκουν σε παλαιότερες ΕΣΣΟ οι οποίοι θα καταταγούν στο ΚΕΝ Λάρνακας.
 
Την Δευτέρα θα ξεκινήσει κανονικά οι κατάταξη των Εθνοφρουρών της 2018 ΕΣΣΟ με τους εθνοφρουρούς που το επώνυμο τους αρχίζει από Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ,Ο,Π και Ρ.
 
Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει σε ανακοίνωσή του καλεί για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά από 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2018 τους στρατεύσιμους της κλάσης 2018 (γεννηθέντες από 1η Ιανουαρίου 2000 έως και 31 Δεκεμβρίου 2000) καθώς και όσους δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έχουν υποχρέωση θητείας στην Εθνική Φρουρά, στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι που ανήκουν στις κλάσεις 1991 έως και 2017 (γεννηθέντες τα έτη 1973 έως και 1999).
 
Οι πιο πάνω αναφερόμενοι στρατεύσιμοι έχουν υποχρέωση να καταταγούν με τη 2018 Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), στα ΚέντραΕκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου από 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2018, ως ακολούθως :
 
α. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας:
 
29 Ιουνίου 2018:Οι προερχόμενοι από αναβολή για λόγους υγείας, των κλάσεων 1991 και νεότερων που γεννήθηκαν σε οποιαδήποτε επαρχία ή στο εξωτερικό και δεν έχουν περατώσει τη βασική τους εκπαίδευση.
 
2 Ιουλίου 2018: Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λάρνακας καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ,Ο,Π και Ρ εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
3 Ιουλίου 2018 : Οι γεννηθέντες στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας και διαμέρισμα Μόρφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες και διαμέρισμα, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Γ,Ρ,Σ,Τ, Υ,Φ,Χ,Ψ και Ω, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
4 Ιουλίου 2018 : (α) Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λάρνακας, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Σ,Τ,Υ,Φ,Χ,Ψ και Ω, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 (β) Οι γεννηθέντες στην επαρχία Αμμοχώστου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης  2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α έως Ω,  εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
5 Ιουλίου 2018: Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες, της κλάσης 2017, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
6 Ιουλίου 2018 : (α) Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες, των κλάσεων 2016 και προηγούμενων, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 (β) Οι γεννηθέντες στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας και στο διαμέρισμα Μόρφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες ή διαμέρισμα, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ε,Ζ,Η,Θ και Ι εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 (γ) Οι εθελοντές της κλάσης 2019 που γεννήθηκαν στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, Λευκωσίας, Κερύνειας και διαμέρισμα Μόρφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες.
 
β. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λεμεσού :
 
2 Ιουλίου 2018 : Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λεμεσού, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α, Β, Γ, Δ,Ε και Ζ, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
3 Ιουλίου 2018 : Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λεμεσού, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Η,Θ,Ι καιΚ, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
4 Ιουλίου 2018 : Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λεμεσού, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Λ,Μ,Ν,Ξ και Ο, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
5 Ιουλίου 2018 : Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λεμεσού, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2017, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
6 Ιουλίου 2018 : (α) Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λεμεσού, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, των κλάσεων 2016 και προηγούμενων, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
(β) Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λεμεσού, καθώς και οι γεννηθέντες  εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από το γράμμα Τ, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
(γ) Οι εθελοντές της κλάσης 2019 που γεννήθηκαν στην επαρχία  Λεμεσού, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία.
 
 γ. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Πάφου :
 
2 Ιουλίου 2018 : (α) Οι γεννηθέντες στην επαρχία Πάφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α έως και Ω, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
(β) Οι γεννηθέντες στην επαρχία Πάφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2017, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
(γ) Οι γεννηθέντες στην επαρχία Πάφου καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχία, των  κλάσεων 2016 και προηγούμενων, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
(δ) Οι εθελοντές της κλάσης 2019 που γεννήθηκαν στην επαρχία Πάφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία.
(ε) Οι γεννηθέντες στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας και διαμέρισμα Μόρφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες ή διαμέρισμα, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από το γράμμα Α, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
3 Ιουλίου 2018 : Οι γεννηθέντες στην επαρχία Λευκωσίας, Κερύνειας και διαμέρισμα
Μόρφου καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες ή διαμέρισμα της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Δ,Κ,Λ,Ν,Ξ,Ο και Π εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
4 Ιουλίου 2018 : Οι γεννηθέντες στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας και στο διαμέρισμα
Μόρφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες ή διαμέρισμα, της κλάσης 2017, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
5 Ιουλίου 2018 : (α) Οι γεννηθέντες στις επαρχίες Λεμεσού καθώς και οι γεννηθέντες
εκτός Κύπρου που διαμένουν στην εν λόγω επαρχία, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Π,Ρ,Σ,Υ,Φ,Χ,Ψ και Ω, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
(β) Οι γεννηθέντες στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας και στο διαμέρισμα Μόρφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες ή διαμέρισμα των κλάσεων 2016 και προηγούμενων, εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
6 Ιουλίου 2018 : Οι γεννηθέντες στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας και διαμέρισμα Μόρφου, καθώς και οι γεννηθέντες εκτός Κύπρου που διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες ή διαμέρισμα, της κλάσης 2018, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Β και Μ εκτός αυτών που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
 
Με εξαίρεση όσους γεννήθηκαν και διαμένουν στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας και διαμέρισμα Μόρφου, οι οποίοι υποχρεούνται για κατάταξη  στα ΚΕΝ της παραγράφου 2, καθώς και όσους γεννήθηκαν και διαμένουν στην επαρχία Λεμεσού και υποχρεούνται για κατάταξη στο ΚΕΝ Πάφου αντίστοιχα, οι καλούμενοι προς κατάταξη στρατεύσιμοι να καταταγούν στο πλησιέστερο στον τόπο διαμονής τους Κέντρο Εκπαίδευσης.
 
Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1991 και νεότερων, οι οποίοι απολύθηκαν προσωρινά από την Εθνική Φρουρά για οποιονδήποτε λόγο μετά τη συμπλήρωση της βασικής τους εκπαίδευσης και των οποίων η νόμιμη παραμονή τους εκτός των τάξεων της Εθνικής Φρουράς έληξε πριν το 2018 ή θα λήξει εντός του 2018, υποχρεούνται σε επανακατάταξη την επόμενη της ημερομηνίας λήξης της νόμιμης παραμονής τους εκτός της Εθνικής Φρουράς, στις Μονάδες από τις οποίες απολύθηκαν.
 
Οι στρατεύσιμοι που απολύθηκαν προσωρινά ή οριστικά επειδή κρίθηκαν ακατάλληλοι για στράτευση, μετά τη συμπλήρωση της βασικής του εκπαίδευσης, εφόσον κριθούν κατόπιν παραπομπής τους στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή, ικανοί για εκπλήρωση θητείας, να επανακατατάσονται στις Μονάδες από τις οποίες απολύθηκαν, εντός δεκαημέρου από την έκδοση της σχετικής γνωμάτευσης με μέριμνα των αρμόδιων Στρατολογικών Γραφείων.
 
Οι στρατεύσιμοι πρέπει να προσέρχονται για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα και απαραίτητα να φέρουν μαζί τους:  α. Το σημείωμα πρόσκλησης που θα τους σταλεί ή θα τους επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο. β. Το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, από το οποίο να προκύπτει η ταυτοπροσωπία τους. γ. Αποδεικτικά περί των γραμματικών ή των τεχνικών γνώσεων τους.
 
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την κατάταξη στην Εθνική Φρουρά της 2018 Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), οι στρατεύσιμοι μπορούν να απευθύνονται στα αρμόδια Στρατολογικά Γραφεία, που είναι τα ακόλουθα:
α. Το Στρατολογικό Γραφείο Λευκωσίας και Κερύνειας – Μόρφου (τηλ.: 22515260, 22515238, 22417130, 22417131).
β. Το Στρατολογικό Γραφείο Λεμεσού (τηλ.: 25369850, 25413367, 25342382).
γ. Το Στρατολογικό Γραφείο Αμμοχώστου – Λάρνακας (τηλ.: 24625376, 24411300, 24411302).
δ. Το Στρατολογικό Γραφείο Πάφου (τηλ.: 25413949, 25413916, 26933270).
 Για οποιασδήποτε φύσεως συμπληρωματικές πληροφορίες αναφορικά με την προσεχή κατάταξη στρατευσίμων στην Εθνική Φρουρά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Στρατολογικού του ΓΕΕΦ (τηλ. 22417121, 22417124, 22417125).

 

Δειτε Επισης

Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι