Ξανά ενώπιον της Ιεράς Συνόδου ο ιερέας που κακοποίησε την Έλενα

Σε δύο καθαιρέσεις αναμένεται να προχωρήσει η Ιερά Σύνοδος στην προγραμματισμένη της συνάντηση στις 19 Απριλίου.
 
Πρόκειται για τις δύο περιπτώσεις ιερέων που είδαν πρόσφατα, η μια επανήλθε με τραγικό τρόπο, το φως της δημοσιότητας. Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα και το θυμό της κοινωνίας, οι συνοδικοί αναμένεται να «ξυρίσουν» δύο ιερείς, τον καταδικασθέντα από τα δικαστήρια ιερέα που παρενόχλησε την θετή κόρη του Έλενα Φραντζή αλλά και ιερέα που διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση στην Πάφο.
 
Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας που καταδικάσθηκε από το δικαστήριο για σεξουαλική κακοποίηση της Έλενας Φραντζή παρά το γεγονός ότι η ποινή του επικυρώθηκε και από το Ανώτατο δικαστήριο, η Ιερά Σύνοδος δεν έκρινε πως θα έπρεπε να καθαιρεθεί.
 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» αναμένεται πως την πρόταση για καθαίρεση του θα κάνει ο άνθρωπος που τον υποστήριξε αλλά και τον υποδέχτηκε μετά την αποφυλάκιση του, Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.
 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση θέλοντας έτσι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά το σάλο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες με την τραγική κατάληξη της Έλενας Φραντζή.  
 
Την πρόθεση του αυτή άλλωστε δημοσιοποίησε πρόσφατα σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε πως «επί του όλου θέματος η πρόθεσή μου είναι να επανανοίξει ο φάκελος και να επιληφθεί εκ νέου του θέματος τούτου η Ιερά Σύνοδος».
 
 
Όσο για τη δεύτερη περίπτωση, μετά από καταγγελία στον Μητροπολίτης Πάφου από τον σύντροφο νεαρής γυναίκας  ο ίδιος ο μητροπολίτης μετέβη στο χώρο όπου βρισκόταν η γυναίκα με τον ιερέα- εραστή της.

Η σχετική υπόθεση τέθηκε  ενώπιων της Ιεράς Συνόδου εδώ και καιρό και όμως ακόμα εκκρεμεί αλλά δεν αποκλείεται να παρθεί τελεσίδικη απόφαση στην επόμενη Ιερά Σύνοδο που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου.
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας