Πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα ορκίστηκαν οι νέοι Συμβασιούχοι Οπλίτες (pics)

Συνολικά 142 άνδρες Συμβασιούχοι Οπλίτες ορκίστηκαν σήμερα πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα, μετά την εκπαίδευση τους στο ΚΕΝ Λεμεσού, ενώ θα ακολουθήσει νέα τελετή διαβεβαίωσης για τις 208 γυναίκες που επιλέγηκαν να συμμετάσχουν στο θεσμό.

Πρόκειται για την 3η σειρά Συμβασιούχων Οπλιτών που εντάσσονται στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τα 3,045 άτομα. Η τελετή διαβεβαίωσης ολοκληρώθηκε με παρέλαση των νέων αρρένων ΣΥΟΠ.
 
 
Σε ομιλία κατά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων αρρένων Συμβασιούχων Οπλιτών ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης είπε πως από τη στιγμή που συντηρείται η παράνομη κατοχή, η Εθνική Φρουρά οφείλει και θα συνεχίσει να ενισχύεται και να αναβαθμίζεται ως η κύρια δύναμη αποτροπής.
 


Στο χαιρετισμό του, ο νέος Υπουργός Άμυνας εξέφρασε εξάλλου, τη χαρά και περηφάνια του για τη σημερινή τελετή, η οποία όπως σημείωσε, οφείλεται στην επίπονη προσπάθεια του τέως Υπουργού Άμυνας, Χριστόφορου Φωκαϊδη και των συνεργατών του.


"Η σημερινή μέρα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η καινοτομία έχει πια καταστεί πραγματικότητα", είπε και υποδεικνύοντας πως το όλο εγχείρημα δοκιμάστηκε, πέρασε μέσα από προκλήσεις και δυσκολίες, ανέφερε πως "σήμερα αποτελεί ένα κομμάτι της εύρυθμης λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς".

Στην Ημερήσια Διαταγή του, που διάβασε ο Διοικητής του ΚΕΝ Λεμεσού, ο Αρχηγός της Ε.Φ. Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης κάλεσε τους νέους ΣΥΟΠ να αισθάνονται περήφανοι που αποτελούν μέλος της Εθνικής Φρουράς, "και ειδικότερα μέλη ενός θεσμού που σχεδιάστηκε, δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε ως επιτυχής".

 
ΚΥΠΕ
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα