Στον Ούγγρο επενδυτή το έργο μαμούθ της Γεροσκήπου

Στον Ούγγρο επενδυτή και συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου κατακυρώθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πολυσυζητημένη επένδυση στη Γεροσκήπου.
 
Μετά από τέσσερις μήνες καθυστέρηση και κατόπιν πιέσεων από την Αρχιεπισκοπή, εξ αιτίας της στασιμότητας που είχε παρατηρηθεί και η οποία προκάλεσε μέχρι και προειδοποιήσεις από τον Ούγγρο για απόσυρση του ενδιαφέροντος του,  η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών που εξέτασε τις προσφορές των τριών διεκδικητών,  έκρινε ως προτιμητέο προσφοροδότη του Ούγγρο επενδυτή Σάντορ Κενγιέρες, ο οποίος  δραστηριοποιείται ήδη στην Πόλη Χρυσοχούς με ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων, 
 
Πηγές από το χώρο της Αρχιεπισκοπής ανέφεραν στο reporter.com.cy ότι μετά την κατακύρωση, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση με την αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε για το έργο. Επί τάπητος θα τεθούν οι όροι της συμφωνίας και τα διαδικαστικά για την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης.  
 
Υπενθυμίζεται πως για την εν λόγω επένδυση, η οποία περιλαμβάνει αριθμό ξενοδοχείων, μαρίνα σκαφών καθώς επίσης και τεχνητό νησί με πολυκατοικίες και επαύλεις, είχαν υποβληθεί τρεις προσφορές. Η μία από τον Ούγγρο Σάντορ Κενγιέρες, η δεύτερη από την εταιρεία «Αδελφοί Κωνσταντίνου» και η τρίτη επίσης από τους «Αδελφούς Κωνσταντίνου» σε συνεργασία με άλλο οίκο.
 
Στα αρχικά στάδια, το έργο είχε κοστολογηθεί στα 7,5 δς, ωστόσο δεν αποκλείεται το κόστος να επανεκτιμηθεί. Σημειώνεται ότι, με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς, για τη συγκεκριμένη επένδυση θα αξιοποιηθούν 450 περίπου σκάλες κρατικής γης καθώς επίσης και παρακείμενη παραλιακή γη, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας 

maria.stylianou@imhbusiness.com
 

 
 

Δειτε Επισης

Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση