Πατέρας και γιος ανταμώνουν ξανά μετά από 43 χρόνια…

Το κυπριακό δράμα του 1974 συνεχίζει να στοιχειώνει 43 χρόνια μετά την Κύπρο με τον πιο τραγικό τρόπο.
 
Ο 96χρονος  Χρίστος Νεάρχου, ο χαροκαμένος πατέρας του Κυριάκου Νεάρχου κηδεύεται αύριο μαζί με τον γιό του στην ιερό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Λεμεσό.
 
Η εκταφή των οστών του Κυριάκου πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2005,2008 και 2010 από το ύψωμα Λαπάτσα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση βορείως του κατεχόμενου χωριού της Σκυλλούρας, στα πλαίσια του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.
 
Οι γονείς του Κυριάκου έφυγαν με την αγωνία για την τύχη του αγαπημένου τους γιού. Η μητέρα του Χαρίκλεια έφυγε από τη ζωή το 1991 και πριν λίγες μέρες απεβίωσε και ο πατέρας του Χρίστος.
 
Ο Κυριάκος γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1956 στο χωριό Άγιος Δημητριανός της επαρχίας Πάφου.  Έχει ένα αδελφό, το Δημήτρη και τρεις αδελφές, τις Γιαννούλα, Ελένη και Ειρήνη. Αφότου αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο της γενέτειράς του, δούλευε ως οικοδόμος. Ήταν πολύ καλό και ήσυχο παιδί.
 
Κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά τον Γενάρη του 1974. Μετά τη βασική του εκπαίδευση στο ΚΕΝ Πάφου μετατέθηκε στο 286 ΜΤΠ. Τοποθετήθηκε στη συνέχεια στον 1ο Λόχο του 286 ΜΤΠ.
 
Στις 15 Αυγούστου 1974 ήταν με τη Διμοιρία του έφεδρου ανθυπολοχαγού Ιωσήφ Σεργίδη στα υψώματα νοτίως του Αγίου Ερμολάου. Χάθηκαν τα ίχνη του όταν ήταν στην περιοχή μεταξύ Αγίου Ερμολάου - Κοντεμένου.
 
Η κηδείες πατέρα και γιου θα τελεστούν αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 από τον ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  στη Λεμεσό. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει και θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο ο Επίτροπος για ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων Φώτης Φωτίου.
 
Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για τον Σύνδεσμο Πολεμιστών 286ΜΤπ ή στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο.
 

Δειτε Επισης

Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση