Κλιματιστικά στις τάξεις ζητούν οι δάσκαλοι

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναδεικνύει για άλλη μια φορά και, ίσως, εντονότερα από όλες τις προηγούμενες χρονιές την αναγκαιότητα να επανεξεταστεί το θέμα της τοποθέτησης συστημάτων κλιματισμού στις σχολικές αίθουσες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ).  
 
Οι κλιματικές αλλαγές είναι, πλέον, ιδιαίτερα αισθητές στην Κύπρο, με τις ψηλές θερμοκρασίες να καταγράφονται ακόμα και τους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες και ως εκ τούτου, σημειώνεται, είναι επιβεβλημένο το όλο ζήτημα να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής συζήτησης ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες και να ληφθούν το συντομότερο οι δέουσες αποφάσεις.  
 
"Ως ΠΟΕΔ, σημειώνουμε το ενδεχόμενο το κράτος να προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδιασμού για την τοποθέτηση συστημάτων κλιματισμού σε όλα τα σχολεία αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως για παράδειγμα τα φωτοβολταϊκά, εξυπηρετώντας, ταυτόχρονα, στην πράξη και παιδαγωγικούς/εκπαιδευτικούς σκοπούς. Επίσης, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ή/και διαφόρων άλλων τρόπων για την κάλυψη μέρους ή ολόκληρου του ποσού που απαιτείται, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής μελέτης", προστίθεται.  
 
Η ΠΟΕΔ θα θέσει πρωτίστως το θέμα ενώπιον των Συνομοσπονδιών Γονέων Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης στις επικείμενες συναντήσεις που θα έχει μαζί τους και στη συνέχεια, το θέμα θα προωθηθεί ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Δειτε Επισης

«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών