Όχι στη συρρίκνωση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακαδημίας- Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου του 2017, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας, με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει  σε περαιτέρω συρρίκνωση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακαδημίας (ΕΔΠΑ), στα πλαίσια της διαπλάτυνσης λεωφόρων στην Αγλαντζιά.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας αναφέρει ότι η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των  λεωφόρων Αγλαντζιάς και Ακαδημίας, στις 18:00, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει και εικαστική παρέμβαση στα μαρκαρισμένα για κοπή δέντρα από ομάδα εθελοντών/ντριών.

«Πιστεύουμε ξεκάθαρα και το δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η όποια συρρίκνωση, μικρή ή μεγάλη, ακυρώνει τη σημασία ύπαρξης του Πάρκου, ενώ η δημιουργία επιπλέον λωρίδων κυκλοφορίας, σε μία περιοχή χωρίς κυκλοφοριακό πρόβλημα, είναι αχρείαστη και το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει το τσιμέντο, το καυσαέριο και τον θόρυβο, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων και χρηστών του Πάρκου αλλά και της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας υπενθυμίζει ότι έχει ήδη δοθεί μεγάλο μέρος του Πάρκου για το κτίσιμο σχολείου, ενώ σχεδιάζεται και η επέκταση της λεωφόρου Ακαδημίας εντός  του ΕΔΠΑ με κατάληξη τη λεωφόρο Λάρνακος. 
 
Επίσης, σημειώνει πως υπάρχουν πρόνοιες για κατασκευή μεγάλου κυκλικού κόμβου δύο επιπέδων, εντός του πάρκου και πάλι, στη συμβολή των δρόμων Καλλιπόλεως, Αγλαντζιάς και του δρόμου Λευκωσίας Λεμεσού.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας καλεί σε μαζική συμμετοχή τους πολίτες, ώστε να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα ότι πρέπει να εκλείψει επιτέλους η τακτική του  σχεδιασμού δρόμων, χωρίς τη συμμετοχή του κοινού, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και με αποκλειστικό στόχο την  εξυπηρέτηση της χρήσης αυτοκινήτου αντί της προώθησης της αειφορίας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού