Επιστρέφουν στην πατρώα γη οι καταδρομείς του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ»

Πρακτικές διευθετήσεις για παράδοση των λειψάνων Ελλαδιτών αγνοουμένων και πεσόντων, που έχουν εκταφεί και ταυτοποιηθεί στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2016 στην παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού και μελών των οικογενειών τους, συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτριο Βίτσα.
Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου κατά τη συνάντηση ο κ. Βίτσας ενημερώθηκε λεπτομερώς και για τα αποτελέσματα της εκταφής που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για εντοπισμό των λειψάνων των Ελλαδιτών καταδρομέων του ΝΟΡΑΤΛΑΣ.
Όπως αναφέρθηκε από τον Επίτροπο Προεδρίας με βάση τις προκαταρκτικές επιστημονικές εξετάσεις έχουν εντοπιστεί λείψανα ή μέρος λειψάνων που ανήκουν σε δεκαπέντε καταδρομείς τα λείψανα των οποίων αναζητούνταν από το συγκεκριμένο χώρο που πραγματοποιήθηκε η ανασκαφή. Με την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων τα λείψανα θα παραδοθούν στις οικογένειες τους για αξιοπρεπή ταφή. Συμφωνήθηκε επίσης η συγκρότηση κλιμακίου το οποίο σε συνεργασία με τις Ελλαδικές στρατιωτικές αρχές θα έλθει σε επαφή με τις οικογένειες που έχουν παραλάβει λανθασμένα λείψανα στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τα επιστρέψουν.
Τόσο ο Επίτροπος Προεδρίας όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασαν την στήριξη τους και συμπαράταξη τους στον αγώνα των δοκιμαζόμενων οικογενειών των αγνοουμένων Ελλαδιτών και Κυπρίων, που για δεκαετίες βιώνουν το μαρτύριο της αβεβαιότητας της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων. Τόνισαν επίσης την ανάγκη όπως η Τουρκία επιδείξει επιτέλους την αναγκαία πολιτική και ανθρωπιστική βούληση για επίλυση του τραγικού αυτού προβλήματος, δηλώνοντας ότι θεωρούν επάναγκες την κατάθεση από την Τουρκία όλων των στοιχείων και πληροφοριών, που αφορούν Κύπριους και Ελλαδίτες αγνοούμενους, τα οποία βρίσκονται στα αρχεία του τουρκικού στρατού καθώς και την άμεση υπόδειξη μαζικών χώρων ταφής, στους οποίους τάφηκαν οι νεκροί από τις περισυλλογές που πραγματοποιήθηκαν από τον τουρκικό στρατό από τα πεδία των μαχών.


 
 

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή