Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών το καλοκαίρι που μας πέρασε

Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο έχει παρατηρηθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου, προσθέτοντας πως ο Νοέμβριος του 2015 έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση στην προσέλκυση περιηγητών κυρίως από τη Βρετανία και τη Ρωσία.
 
Στις δηλώσεις της η κυρία Δημητριάδου είπε ότι για τον ΚΟΤ «το 2015 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά τόσο στις αφίξεις τουριστών όσο και στα έσοδα, ενώ παρατηρήθηκε ρεκόρ αφίξεων από τότε που η Κύπρος μπήκε στον τουριστικό χάρτη. Οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος αποτελούν ιστορικά ρεκόρ αφίξεων στα χρονικά της τουριστικής βιομηχανίας σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες κάθε άλλης χρονιάς».
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο φετινός Νοέμβριος έχει επίσης σημειώσει μεγάλη αύξηση στην άφιξη τουριστών και με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία που προκύπτουν από την Έρευνα Ταξιδιωτών την οποία διεξάγει η Στατιστική Υπηρεσία, οι αφίξεις τον συγκεκριμένο μήνα σημείωσαν σημαντική άνοδο κατά 32,7%. Η αύξηση αυτή επιτεύχθηκε από τον μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέφθηκαν την Κύπρο από τη Βρετανία και τη Ρωσία ενώ αυξήσεις υπήρξαν και από χώρες όπως την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Αυστρία».
 
Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, συνέχισε «σε συνεργασία με τα γραφεία του στο εξωτερικό παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα του τουρισμού, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους ενώ αυτό πετούσε πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά και την κατάρριψη από την Τουρκία πολεμικού αεροσκάφους της Ρωσίας" είπε και πρόσθεσε ότι μέσα από τις ατυχείς αυτές συγκυρίες έχει λειτουργήσει φέτος και χειμερινή τουριστική περίοδος. Ο Οργανισμός σφυγμομετρεί τα γεγονότα και καταλήγει σε συγκεκριμένες δράσεις, είπε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας