Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αποτελέσματα απέδωσε η επίσκεψη μελών της ΔΕΑ στη Νέα Υόρκη

  11/05/2017 12:09
Αποτελέσματα απέδωσε η επίσκεψη μελών της ΔΕΑ στη Νέα Υόρκη

Αποτελέσματα απέδωσε η επίσκεψη μελών της ΔΕΑ στη Νέα Υόρκη

  11/05/2017 12:09
Αποτέλεσμα έφερε η επίσκεψη μελών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων στην έδρα του ΟΗΕ, όπου είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν αρχεία, με στόχο την εξεύρεση πληροφοριών, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό πιθανών χώρων ταφής αγνοουμένων προσώπων.  
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΔΕΑ, από τις 24 Απριλίου μέχρι 5 Μαΐου, δύο Κύπριοι ερευνητές και το τρίτο μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους ερεύνησαν απόρρητα έγγραφα, καθώς και έγγραφα που είναι στη διάθεση του κοινού από το αρχείο των Ηνωμένων Εθνών από το  1963/4 και 1974  για πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση πιθανόν χώρων ταφής αγνοουμένων προσώπων.
 
Ανέφερε ότι η προσπάθειά τους απέφερε αποτελέσματα, τα οποία θα αναλυθούν από ερευνητές της ΔΕΑ. Σημειώνει ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια ακόμη επίσκεψη για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχετικών αρχείων στη Νέα Υόρκη. Αυτό αποτελεί μέρος της γενικότερης προσπάθειας της ΔΕΑ για μελέτη των αρχείων σε 12 χώρες και στα Ηνωμένα Εθνη, καθώς και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.
 
Αναφέρει επίσης ότι στις 8 και 9 Μαΐου, τα τρία μέλη της ΔΕΑ επισκέφθηκαν την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Συναντήθηκαν με ανώτερα στελέχη όπως τον Jeffrey Feltman, βοηθό Γενικό Γραμματέα για Πολιτικές Υποθέσεις και τον Jean-Pierre Lacroix, Βοηθό Γενικό Γραμματέα για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις. Και οι δύο  διαβεβαίωσαν τα μέλη της ΔΕΑ για τη συνεχή στήριξη του ΟΗΕ στην Επιτροπή.
 
Τα μέλη παρουσίασαν επίσης τη στρατηγική της ΔΕΑ για το 2017-2020 που στόχο έχει την επίσπευση του όλου έργου, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και αξιοποιώντας νέες πηγές πληροφοριών. Τα Μέλη ευχαρίστησαν τα Ηνωμένα Έθνη για την πλήρη πρόσβαση στα αρχεία τους στη Νέα Υόρκη και στη Λευκωσία.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας