Αποτελέσματα απέδωσε η επίσκεψη μελών της ΔΕΑ στη Νέα Υόρκη

Αποτέλεσμα έφερε η επίσκεψη μελών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων στην έδρα του ΟΗΕ, όπου είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν αρχεία, με στόχο την εξεύρεση πληροφοριών, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό πιθανών χώρων ταφής αγνοουμένων προσώπων.  
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΔΕΑ, από τις 24 Απριλίου μέχρι 5 Μαΐου, δύο Κύπριοι ερευνητές και το τρίτο μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους ερεύνησαν απόρρητα έγγραφα, καθώς και έγγραφα που είναι στη διάθεση του κοινού από το αρχείο των Ηνωμένων Εθνών από το  1963/4 και 1974  για πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση πιθανόν χώρων ταφής αγνοουμένων προσώπων.
 
Ανέφερε ότι η προσπάθειά τους απέφερε αποτελέσματα, τα οποία θα αναλυθούν από ερευνητές της ΔΕΑ. Σημειώνει ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια ακόμη επίσκεψη για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχετικών αρχείων στη Νέα Υόρκη. Αυτό αποτελεί μέρος της γενικότερης προσπάθειας της ΔΕΑ για μελέτη των αρχείων σε 12 χώρες και στα Ηνωμένα Εθνη, καθώς και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.
 
Αναφέρει επίσης ότι στις 8 και 9 Μαΐου, τα τρία μέλη της ΔΕΑ επισκέφθηκαν την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Συναντήθηκαν με ανώτερα στελέχη όπως τον Jeffrey Feltman, βοηθό Γενικό Γραμματέα για Πολιτικές Υποθέσεις και τον Jean-Pierre Lacroix, Βοηθό Γενικό Γραμματέα για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις. Και οι δύο  διαβεβαίωσαν τα μέλη της ΔΕΑ για τη συνεχή στήριξη του ΟΗΕ στην Επιτροπή.
 
Τα μέλη παρουσίασαν επίσης τη στρατηγική της ΔΕΑ για το 2017-2020 που στόχο έχει την επίσπευση του όλου έργου, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και αξιοποιώντας νέες πηγές πληροφοριών. Τα Μέλη ευχαρίστησαν τα Ηνωμένα Έθνη για την πλήρη πρόσβαση στα αρχεία τους στη Νέα Υόρκη και στη Λευκωσία.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού