Τετάρτη 1 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Σε δύο νέα ευρωπαϊκά προγράμματα συμμετέχει το Ωκεανογραφικό Κέντρο του ΠΚ 

  05/04/2017 14:24
Σε δύο νέα ευρωπαϊκά προγράμματα συμμετέχει το Ωκεανογραφικό Κέντρο του ΠΚ 

Σε δύο νέα ευρωπαϊκά προγράμματα συμμετέχει το Ωκεανογραφικό Κέντρο του ΠΚ 

  05/04/2017 14:24

Σε δύο νέα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα συμμετέχει ως Συντονιστής και Εταίρος το Ωκεανογραφικό Κέντρο (ΩΚ) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea και ακρώνυμο MENTOR φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα Κέντρο Γαλάζιας Σταδιοδρομίας.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MENTOR έχει ως στόχο να προσελκύσει νέα άτομα αλλά και έμπειρους επαγγελματίες και με καθοδηγητικές δράσεις να συνεισφέρει στην κάλυψη των υπαρχόντων κενών δεξιοτήτων σε τέσσερις σημαντικούς τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας: θαλάσσιες μεταφορές (ναυτιλία, λιμάνια, ναυπηγοεπισκευή και ναυπηγική βιομηχανία), κρουαζιέρα και θαλάσσιος τουρισμός, υδατοκαλλιέργειες και υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το MENTOR, σημειώνεται, επιδιώκει να πληροφορήσει τους νέους που αναζητούν εργασία στους πιο πάνω τομείς για τις προοπτικές που διανοίγονται και παράλληλα να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στην εξεύρεση προσωπικού με τα απαιτούμενα προσόντα.

Το έργο, αναφέρεται, συνολικού προϋπολογισμού €689.762 (€113,848 για το Ωκεανογραφικό Κέντρο) εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Blue Careers του Εκτελεστικού Γραφείου για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EASME).

Το πρόγραμμα είναι διετές και ξεκίνησε το Μάρτιο του 2017. Συντονιστής είναι το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Κύπρου, ενώ συμμετέχουν 6 ακόμα εταίροι από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία: το Ινστιτούτο Θαλασσίων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου (Mar.In.E.M.), το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Marine Cluster Bulgaria (Βουλγαρία), και το Ναυτικό Πανεπιστήμιο της Κωνστάτζα (Ρουμανία).

Το δεύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο Expanded Underwater Robotics Ready for Oil Spill (e-URready4OS) έχει ως στόχο την αύξηση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πετρελαιοκηλίδων στην παράκτια ζώνη με την ενίσχυση και βελτίωση ενός στόλου αυτόνομων υποβρύχιων οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τον έγκαιρο εντοπισμό και την παρακολούθηση διαρροών πετρελαίου και πετρελαιοκηλίδων.

Το έργο, σημειώνεται, είναι διετές και συντονίζεται από το Πολυτεχνείο της Καρθαγένης (Ισπανία). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι €798,106 (€43,355 για το Ωκεανογραφικό Κέντρο). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 11 εταίροι από επτά χώρες (Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Κροατία, Κύπρο, Νορβηγία και Πορτογαλία).

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας