Σάββατο 17 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

"Ο Αρχιεπίσκοπος έχει υπερβεί τα εσκαμμένα"

  26/10/2016 11:11
"Ο Αρχιεπίσκοπος έχει υπερβεί τα εσκαμμένα"

"Ο Αρχιεπίσκοπος έχει υπερβεί τα εσκαμμένα"

  26/10/2016 11:11
Το ΔΣ του ΟΠΕΚ ( Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας) θεωρεί ότι ιδιαίτερα οι τελευταίες παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου, "υπερβαίνουν τα εσκαμμένα κατά τρόπο που αντιστρατεύεται τη διατήρηση της κοσμικότητας του κυπριακού κράτους" και καλεί τις  πολιτικές δυνάμεις να διαφυλάξουν την κοσμικότητα της κυπριακής πολιτείας και την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών να δείξει με τη συμπεριφορά της "τη δυσαρέσκειά της για την ανάμειξη του Αρχιεπισκόπου στα πολιτειακά ζητήματα".
 
Σε ανακοίνωση ο ΟΠΕΚ αναφέρει ότι το Κυπριακό ουδέποτε είχε χαρακτήρα θρησκευτικής αντιπαράθεσης "και είναι επικίνδυνη οποιαδήποτε κίνηση το μετατρέπει σε τέτοιο". Προσθέτει ότι αρμόδια για τη διαπραγμάτευση όλων των πτυχών του Κυπριακού είναι η πολιτική ηγεσία, την οποία εκλέγει ο λαός με πραγματικές και δημοκρατικές εκλογές.
 
"Η άκριτη υιοθέτηση από τον Αρχιεπίσκοπο στόχων που είναι καταφανώς ανέφικτοι σε διάφορες πτυχές του Κυπριακού (όπως στο εδαφικό) μειώνει το κύρος του ως προϊσταμένου ενός θεσμού, υποδαυλίζει τη διχόνοια ανάμεσα στους Ελληνοκυπρίους, και υπηρετεί ακραίες πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Η προαναγγελία από τον ίδιο για απόρριψη ενός σχεδίου λύσης – ενώ απέχουμε ακόμη από το ενδεχόμενο της υπογραφής συμφωνίας και την προσφυγή στον λαό – αποτελεί άστοχη αμετροέπεια που ωθεί την κοινωνία να υποθέσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος ενεργεί ως πολιτικός με θέσεις που υπηρετούν την άρνηση και τη στασιμότητα", καταλήγει ο ΟΠΕΚ.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας