Άσπρος καπνός στη συνάντηση ΟΚΥπΥ με νοσηλευτές-Πήραν αποφάσεις για στελέχωση

Άσπρος καπνός βγήκε, από τη σημερινή σύσκεψη που είχαν οι συντεχνίες των νοσηλευτών με εκπρόσωπο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με επίκεντρο το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης, στον απόηχο των αντιδράσεων από ασθενείς, για τα κακώς έχοντα στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών και την αλλαγή της γενικής εικόνας που παρουσιάζεται μέσα από δημοσιεύσεις γεγονότων και παραπόνων, τόσο ο Οργανισμός, όσο και οι νοσηλευτές άφησαν πίσω τις διαφορές τους.

Αφού έβαλαν ξανά στο τραπέζι τις διαφωνίες τους και συζήτησαν σε καλό κλίμα, οι δύο πλευρές κατέληξαν στην στελέχωση τμημάτων σε νοσοκομεία που είχαν πρόβλημα υποστελέχωσης, με περίπου 100-150 νέους νοσηλευτές, αλλά και την άμεση αντικατάσταση των ατόμων που έχουν αφυπηρετήσει.

Αν και οι συντεχνίες δεν ανέμεναν αυτή την κατάληξη, ως εκ τούτου εκφράζουν ευχαρίστηση που η Διοίκηση του ΟΚΥπΥ αποδέχτηκε, σχεδόν στο σύνολό τους,  τις εκκρεμότητές που είχαν με το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον REPORTER ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης, ο Οργανισμός, αποδέχτηκε τις διαφορές που είχαν όσον αφορά την στελέχωση μη κλινικών χώρων, που στο σύνολό τους είναι γύρω στα 50-60 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, ΟΚΥπΥ και νοσηλευτές, συμφώνησαν όπως αρχίσει το συντομότερο η αντικατάσταση των αφυπηρετήσεων, ενώ σε μεταξύ τους συνεννόηση, ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ, θα καταθέσουν πρόταση για τον τρόπο υλοποίησης και ενίσχυσης των νοσοκομείων με τον αριθμό των νοσηλευτών που έχει αποφασιστεί να τα στελεχώσουν. Η πρόταση,  θα αποσταλεί στον ΟΚΥπΥ και θα καθοριστεί νέα συνάντηση.

Ο κος Αργυρίδης, είπε επίσης, ότι συμφώνησαν το συντομότερο να γίνει αντικατάσταση του προσωπικού που έχει αφυπηρετήσει.

Την ίδια ώρα ΟΚΥπΥ και νοσηλευτές, αποφάσισαν να μπουν σε διάλογο για τα όσα χαλούν την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων και τη δουλειά που γίνεται από το νοσηλευτικό προσωπικό, με σκοπό να εξετάσουν μέτρα βελτίωσης. «Θα αναπτύξουμε ένα συνεχή διάλογο και από κοινού θα συμφωνήσουμε κάποια  μέτρα που πρέπει να πάρουμε, για να αποφύγουμε τα περιστατικά που παρουσιάζονται καθημερινά, τα οποία δεν αποτελούν την μεγάλη εικόνα της δουλειάς που γίνεται από το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων», είπε ο κος Αργυρίδης.

Τέλος σχολίασε πως ,«δεν είναι σε όλα τα νοσοκομεία οι άνθρωποι γυμνοί, ούτε σε όλα τα νοσοκομεία οι ασθενείς δεν φροντίζονται όπως πρέπει, αλλά θα πρέπει να γίνουν αλλαγές όσον αφορά τα μεμονωμένα αυτά περιστατικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων