Με μπετονιέρες έξω από το Προεδρικό οι λατόμοι-Διαμαρτύρονται για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Με τις μπετονιέρες τους, έξω από το Προεδρικό, θα βρίσκονται οι λατόμοι της επαρχίας Πάφου, με στόχο να δείξουν την αντίθεσή τους στο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα, που αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί είχαν μαζευτεί στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού οι λατόμοι και από εκεί ξεκίνησαν πορεία με τις μπετονιέρες τους, η οποία θα καταλήξει έξω από το Προεδρικό και θα διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που εκπονήθηκε το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα.

Οι λατόμοι της επαρχίας Πάφου αλλά και οι εταιρείες σκυροδέματος που εξυπηρετούνται από τους λατόμους διαμαρτύρονται στην διαφαινόμενη δημοσιοποίηση του τοπικού σχεδίου Ακάμα στο οποίο δεν θα περιλαμβάνεται, ως φαίνεται, νέα λατομική ζώνη στην Ανδρολύκου.

Η θέση τους είναι ότι θα πρέπει το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο να μην προχωρήσει στην δημοσίευση του σχεδίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον νέο υπουργικό συμβούλιο να επανεξετάσει το θέμα.

Οι λατόμοι υποστηρίζουν ότι έχουν εξαντληθεί τα λατομικά υλικά και αναγκάζονται να εισάγουν ορισμένα από αυτά, κυρίως ογκολίθους, από το εξωτερικό, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος.

Μιλώντας, στο Τρίτο, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών, Αντώνης Λατούρος, είπε πως τα μέλη του κλάδου δεν αποδέχονται τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι μετά τη δημοσιοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, θα γίνουν μελέτες για την νέα λατομική ζώνη στην Ανδρολύκου.

Μιλώντας επίσης στο τρίτο ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντή, δήλωσε πως δεν αποτελεί λύση η επέκταση της λατομικής ζώνης στην Ανδρολύκου. 

Ο κύριος Κωνσταντή , ανέφερε ότι επιβάλλεται να γίνει μελέτη χαρακτηρισμού νέας λατομικής ζώνης στην Πάφο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχουν αξιολογηθεί περιοχές, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως λατομικές.

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως πρέπει να τύχουν εκμετάλλευσης και τα ανακυκλώσιμα αδρανή υλικά τα οποία προκύπτουν από κατεδαφίσεις.

Πηγή: ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας