Λικνίζεται σε ρυθμούς «Que te la pongo» η Αγλαντζιά-Έτοιμη για την παρέλαση (pics)

Και επίσημα σε ρυθμούς καρναβαλιού άρχισε να χορεύει η Κύπρος, με την Αγλαντζιά να κάνει την αρχή, με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, που έγινε θεσμός.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η λεωφόρος Κυρηνείας έχει κλείσει για όλα τα οχήματα, αφού σε όλο το μήκος της, αναμένεται να περάσουν όλοι οι καρναβαλιστές και να σκορπίζουν χαρά στους παρευρισκόμενους.

Πάντως, στο χώρο έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύονται τα άρματα της παρέλασης, με τα χρώματα να είναι τόσα πολλά που να χαρίζουν όμορφες εικόνες σε όλους.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της καρναβαλίστικης παρέλασης του Δήμου Αγλαντζιάς, θα παραμείνει από τις 8π.μ. μέχρι και τις 4μ.μ. σήμερα, η λεωφόρος Κυρηνείας στην Αγλαντζία. Ο δρόμος θα είναι κλειστός από την συμβολή του με τη λεωφόρο Λεμεσού, μέχρι και τη συμβολή του με την οδό Αρχαίων Σόλων.

Στο μεταξύ, τραγούδια καρναβαλιού ακούγονται και σε Λάρνακα και Λεμεσό, αφού και στις δύο επαρχίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν παρελάσεις. Συγκεκριμένα, στη Λάρνακα, λόγω καρναβαλίστικης παρέλασης είναι ήδη κλειστή η λεωφόρος Αθηνών (Φοινικούδες), ενώ από τη 1μ.μ. θα κλείσει η μία λωρίδα της λεωφόρου Μακαρίου, από τη συμβολή της με την οδό Φίλιου Τσιγαρίδη, μέχρι και τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών (φώτα Αστυνομίας). Ταυτόχρονα κλειστή από τη 1μ.μ., θα είναι η πλατεία Βασιλέως Παύλου και η οδός Ζήνωνος Κιτιέως, από την πλατεία Βασιλέως Παύλου, μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ζήνωνος Πιερίδη.

Στη Λεμεσό, αναμένεται σήμερα να πραγματοποιηθεί η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση και γι' αυτό το λόγο θα κλείσει από τις 10π.μ. το τμήμα του παραλιακού δρόμου της πόλης, από τη συμβολή του με την λεωφόρο Μακαρίου (Εναέριος), μέχρι τη συμβολή του με την οδό Δημήτρη Νικολαΐδη (Παλιό Λιμάνι).

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή, με το Λεμεσιανό καρναβάλι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη