Στο πλευρό των σεισμόπληκτων ο Δήμος Αθηένου

Βοήθεια στους σεισμόπληκτους προσφέρουν ο Δήμος Αθηένου και η εταιρεία Medochemie, αναφέροντας σε ξεχωριστές ανακοινώσεις ότι αυτά αφορούν σε  τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, και φάρμακα.

Ο Δήμος Αθηένου ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία συλλογής ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους που διοργάνωσε ολοκληρώθηκε σήμερα «με εξαιρετικά αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι μαζεύτηκαν μεγάλες ποσότητες ξηρής τροφής, υποστρώματα, κουβέρτες, χειμερινά ρούχα και παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά και είδη καθαρισμού και πάνες παιδιών και ενηλίκων. Σε συνεννόηση με το Γραφείο του Επιτρόπου Πολίτη, μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά οχήματα στο Λιμάνι Λεμεσού, για να σταλούν από την Κυβέρνηση στους σεισμόπληκτους, αναφέρεται.

Ο Δήμος Αθηένου «ευχαριστεί θερμά όλους όσους πρόσφεραν απλόχερα, με μεγάλη προθυμία και ευχαρίστηση, για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων».

Συλλέγει βοήθεια και η Medochemie

Η Medochemie, ανακοίνωσε ότι θέλοντας να συνδράμει στην ενίσχυση της παροχής βοήθειας στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού στη Συρία, προσέφερε φάρμακα αξίας €600.000. 

Η εταιρεία αναφέρει ότι κινητοποιήθηκε από την άμεση ανάγκη σε φάρμακα, και ότι ενίσχυσε τις τοπικές ιατρικές μονάδες, με ενέσιμα νοσοκομειακά αντιβιοτικά και σιρόπια συνολικού βάρους 10 τόνων, «με την ελπίδα η φαρμακευτική βοήθεια να φτάσει έγκαιρα στον προορισμό της και να συμβάλει στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας».

Σημειώνει ότι, «ως η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Κύπρου» δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο κάλεσμα βοήθειας των γειτονικών μας χωρών και ότι διαχρονικά, «στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τους συνανθρώπους μας, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα για ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων».

Τρόπους βοήθειας των σεισμόπληκτων ανακοινώνει ο Κυπρο-κουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης

Τρόπους με τους οποίους μπορεί ο κόσμος να προσφέρει βοήθεια στα θύματα του πρόσφατου σεισμού στις επικράτειες της Τουρκίας και Συρίας ανακοινώνει και ο Κυπρο-κουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης (ΚΚΣΑ). 

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε σχετικά μικρή απόσταση βορείως των συνόρων μεταξύ των επικρατειών της Τουρκίας και της Συρίας και προσθέτει πως οι περιοχές αυτές είναι Κουρδικές, εξ ου και τα πλείστα των θυμάτων είναι Κούρδοι.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι χρηματική βοήθεια μπορεί να κατατίθεται στον λογαριασμό της Ερυθράς Ημισελήνου του Κουρδιστάν (Heyva Sor a Kurdistanê eV) IBAN: DE49 3705 0299 0004 0104 81,  BIC/SWIFT: COKSDE33XXX, ή μέσω paypal (paypal.me/heyvasorakurdistane)

Οπως αναφέρει, οποιαδήποτε υλική βοήθεια να παραδίδεται στα σημεία που καθορίζουν η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, ο Ροταριανός Όμιλος Κύπρου, ο Ερυθρός Σταυρός Κύπρου.

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα