Πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου στην Πάφο

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε  αργά το απόγευμα στην πανηγυρική είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου με θέμα «Ο Βασιλιάς Ήλιος και η Πριγκίπισσα Σελήνη» στην Πάφο.

Ο  Βασιλιάς Καρνάβαλος διήλιθε στη Λεωφόρο Γ. Γρίβα – Διγενή και με τη συνοδεία της Σχολής Χορού «Danceroom Jake Athanasiades», της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Μαζορετών της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου, κατέληξε στην Πλατεία Κέννεντυ.  ​

​Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν στους ρυθμούς της λατινικής μουσικής φορώντας ξεχωριστές μεταμφιέσεις. Στον χώρο της εκδήλωσης, προσφέρθηκε  ζιβανία, κουμανταρία και κρασί.​

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος χαιρετώντας τους παρευρισκόμενους ανέφερε πως με το λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου στο εμπορικό κέντρο της Πάφου, την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου και τη μεγάλη συναυλία της Κατερίνας Λιόλιου και της πενταμελούς ορχήστρας της, ξεκινά το όμορφο δεκαήμερο που θα κορυφωθεί στις 25 Φεβρουαρίου του 2023 στη  Λεωφόρο Γ. Γρίβα – Διγενή στις 3.00 μμ. με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου ευχήθηκε όλοι να περάσουν καλά και σημείωσε πως η είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου έγινε φέτος με μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενες χρονιές.

Ο κ. Φαίδωνος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να περάσουν χρόνο με τις οικογένειες και τα παιδιά τους και να γιορτάσουν το δεκαήμερο του καρναβαλιού. Πρόσθεσε πως πριν από την έναρξη της Παρέλασης, στις 2.30 μ.μ. το Σάββατο, οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωτήρη Καραγιώργη, θα εμπλουτίσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με όμορφες μελωδίες και τραγούδια.

Την παρέλαση θα παρουσιάσουν ο ηθοποιός Πέτρος Πέτρου και η δημοσιογράφος B. J. Browne. Ακόμη, από την Πλατεία Κέννεντυ θα μεταδίδεται ζωντανά η παρέλαση, ενώ μετά το πέρας της θα ακολουθήσει γλέντι με όλους τους συμμετέχοντες στον ίδιο χώρο.

Στο μεταξύ σήμερα άρχισαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και στους Δήμους Πέγειας και Πόλεως Χρυσοχούς. Στις 3.30 έγινε η  είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ ακολούθησε  αποκριάτικο ξεφάντωμα στην κεντρική πλατεία με χορούς, τραγούδια και φαγητό. Ο Δήμος Πέγειας σε ανακοίνωση του αναφέρει πως θα πραγματοποιήσει την αποκριάτικη παρέλαση του στην τουριστική λεωφόρο Κολπου των Κοραλλίων την Κυριακή 19 Φεβρουάριου στις 3 το απόγευμα.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια