Στο περίμενε οι κάτοικοι Μιτσερού, ζητούν συνάντηση με Πρόεδρο για ασφαλτικά

Με τις μέρες να μετράνε αντίστροφα και τις Προεδρικές Εκλογές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, αφού πλέον όλη η Κύπρος έχει εισέλθει και επίσημα στην τελική ευθεία για αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό, η απερχόμενη Κυβέρνηση προβαίνει σε μία προσπάθεια να κλείσει εκκρεμούντα θέματα, που απασχόλησαν αρκετά το προηγούμενο διάστημα. Ένα από αυτά και το μεγάλο θέμα των ασφαλτικών, το οποίο ειδικά την δεύτερη πενταετία της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, ουκ ολίγες φορές, αποτελούσε θέμα συζήτησης και λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει ο Νίκος Αναστασιάδης από την Προεδρία, φαίνεται ότι παραμένει ανοιχτό.

Αν και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε, έστω και στη δύση της θητείας του, να βρει λύση για το ένα σκέλος του προβλήματος, συναντώντας τους κατοίκους του Βασιλικού και ακούγοντας εκ νέου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ένα άλλο αρκετά μεγάλο κεφάλαιο του συγκεκριμένου θέματος, ακόμη παραμένει ανοιχτό. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη μετακίνηση μίας μονάδας ασφαλτικού στο Μιτσερό, παρά τις προσπάθειες που είχαν καταβάλει κατά καιρούς οι τοπικές αρχές, ώστε να εισακουστούν τα αιτήματά τους, μέχρι και σήμερα, λίγες ημέρες πριν ο Νίκος Αναστασιάδης παραδώσει τη σκυτάλη στον διάδοχό του, ακόμη δεν έχει καθοριστεί η συνάντηση, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση στη διαδήλωση στο Μιτσερό-Αστυνομικοί σπρώχνουν και φωνάζουν σε πολίτες

Οι τοπικές αρχές της περιοχής Μιτσερού δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Μετά τον περασμένο καυτό Αύγουστο, κατά τον οποίο οι κάτοικοι είχαν κατασκηνώσει στο χώρο που είχε αποφασιστεί να μετακινηθεί η μονάδα ασφαλτικού, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι κοινοτάρχες Μιτσερού και Αργοκηπιάς επειδή παρεμπόδισαν τον εκσκαφέα να αρχίσει τις εργασίες του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγήκε μπροστά και έδωσε οδηγία όπως σταματήσουν οι εργασίες, μέχρις ότου ο ίδιος συναντήσει αντιπροσωπεία των τοπικών αρχών και της ομάδας πρωτοβουλίας, για προώθηση του θέματος, «Κοινότητες εν Δράσει». Ωστόσο, έχουν περάσει από τότε έξι μήνες, ο Νίκος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να εξέλθει μόνιμα από το Προεδρικό Μέγαρο και ακόμη δεν έχει γίνει οποιαδήποτε κίνηση, ώστε να κλειδώσει η συγκεκριμένη συνάντηση.

Από πλευράς τους, οι κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων χωριών είχαν συντάξει μία επιστολή και την απέστειλαν στο Προεδρικό, τον περασμένο Νοέμβριο, επαναλαμβάνοντας το πρόβλημά τους και ζητώντας όπως καθοριστεί άμεσα η συνάντηση με τον Πρόεδρο. Αν και η χρονική περίοδος που στάλθηκε η επιστολή, θα μπορούσε να θεωρηθεί ασφαλής, δεδομένου ότι παρέμειναν άλλοι τρεις μήνες μέχρι τις Προεδρικές και ακόμη ένας μέχρι την οριστική αποχώρηση, παρόλα αυτά δεν υπήρξε οποιαδήποτε κίνηση να δείξει πρόθεση για να οριστεί συνάντηση. Προς αυτό το σκοπό, η ίδια επιστολή αποστάλθηκε εκ νέου τον Ιανουάριο, ως υπενθύμιση ότι ακόμη παραμένει ανοιχτό το συγκεκριμένο κεφάλαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε απόγνωση οι κάτοικοι Μιτσερού για τα ασφαλτικά-«Ο καρκίνος θερίζει»

«Δεν είχαμε καμία εξέλιξη με την Κυβέρνηση. Στείλαμε δύο επιστολές του Προέδρου ότι είμαστε έτοιμοι εμείς, μετά την εντολή του, που είχαμε στη συνάντηση στο Προεδρικό, για καταγραφή των προβλημάτων και εισηγήσεων για επίλυσή τους, αλλά δεν έχουμε κανένα νέο. Αυτό αποφασίστηκε στις 26 Αυγούστου. Έδωσε εντολή ο Πρόεδρος στις υπηρεσίες, να συνεργαστούν με τον τεχνικό μας σύμβουλο, να γίνει καταγραφή των οχληρών δραστηριοτήτων στην περιοχή και να δοθούν εισηγήσεις για επίλυση των προβλημάτων και να ξαναβρεθούμε σε δύο μήνες. Δυστυχώς δεν είχαμε τέτοια συνάντηση», υπέδειξε στον REPORTER ο κοινοτάρχης Μιτσερού, Ανδρέας Κυριάκου.

Πάντως, λόγω του χρονικού περιθωρίου, υπάρχει ενδεχόμενο, το οποίο είναι και το πιο ορατό σενάριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην προλάβει να ορίσει την πολυπόθητη συνάντηση, κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα το συγκεκριμένο πρόβλημα μεταφέρεται στον διάδοχό του.

«Το να μεταφερθεί στον επόμενο Πρόεδρο το πρόβλημα δεν είναι λύση. Εμείς λέμε να του παρουσιάσουμε τη μελέτη μας για το θέμα, που ο ίδιος έδωσε εντολή για να γίνει και θα μπορούσε να τροχιοδρομηθεί από αυτή την Κυβέρνηση κάποιες λύσεις για τα χρόνια προβλήματα και να έχουν την σφραγίδα του. Θα περιμένουμε να βγει ο επόμενος και θα πάμε να τον βρούμε και να του παραδώσουμε τα ευρήματά μας».

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής του Μιτσερού βρίσκονται εν αναμονή και της απόφασης του Δικαστηρίου, όσον αφορά στην κατάργηση της πολεοδομικής άδειας, ώστε να σταματήσουν οι εργασίες στην περιοχή και να βρεθεί άλλος χώρος για μετακίνηση της μονάδας ασφαλτικού.  

«Πήγαμε στο Δικαστήριο, ωστόσο λόγω φόρτου εργασίας εκκρεμεί η απόφαση της από τις 26 Οκτωβρίου, για την κατάργηση της πολεοδομικής άδειας. Περιμένουμε την απόφαση αυτή. Η Δικαστής όρισε να πάμε στο Δικαστήριο, κατ’ εξαίρεση για το ενδιάμεσο διάταγμα, στις 15 Φεβρουαρίου, για να ακούσουμε την απόφαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η θέληση των κατοίκων δεν άφησε περιθώρια και έφερε την αλλαγή στο Μιτσερό

Κρατούν μικρό καλάθι οι κάτοικοι Βασιλικού

Παρά το γεγονός ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Βασιλικού την προηγούμενη Κυριακή, επικρατούσε θετικό κλίμα και υπήρχε διάθεση και θέληση για να δρομολογηθούν κάποιες λύσεις του προβλήματος, αφού και σε εκείνη την περιοχή παρουσιάζεται πρόβλημα με τη μεταφορά μονάδων ασφαλτικού, οι κάτοικοι κρατούν μικρό καλάθι για τις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης.

«Ξέρουμε ότι είναι οι τελευταίες του εβδομάδες ως Πρόεδρος. Έκανε ό,τι είναι δυνατό για να μας βοηθήσει, όμως δεν εμπιστευόμαστε τους λειτουργούς των Υπουργείων, τα άτομα που χειρίζονται τα θέματα. Είδαμε ότι επιμένουν σε θέματα, όμως και εμείς θα επιμένουμε στα θέματα μας, για την υγεία και την ασφάλεια. Αν δεν προλάβουμε, θα επιδιώξουμε με το νέο Πρόεδρο να δώσουμε συνέχεια», υπέδειξε ο κοινοτάρχης Καλαβασού, Λευτέρης Φωκάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενημερώθηκε για τα προβλήματα στην περιοχή Βασιλικού ο ΠτΔ-Προανήγγειλε σύσκεψη

Δειτε Επισης

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ