Ζητούν συνάντηση με Σαββίδη οι Οικολόγοι-«Απειλούν να ξεκινήσουν κυνηγητό πολιτών»

Με τις πλάτες της Νομικής Υπηρεσίας, η Αστυνομία και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες απειλούν να ξεκινήσουν κυνηγητό κατά των πολιτών που σιτίζουν αδέσποτα ζώα, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

Ήδη οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν κυκλοφορήσει εγκύκλιο με την οποία χαρακτηρίζεται ως διάπραξη ποινικού αδικήματος και αδίκημα κοινής οχληρίας η σίτιση και πόση αδέσποτων ζώων από πολίτες σε χώρους για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή, σημειώνει περαιτέρω το Κίνημα.

«Προς εφαρμογή της νέας πολιτικής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σύμφωνα με πληροφορίες μας φαίνεται να δόθηκαν οδηγίες για καταστροφή όλων των χώρων σίτισης που βρίσκονται στο οικόπεδο των γραφείων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αθαλάσσα», κατήγγειλαν οι Οικολόγοι. 

Τονίζουν, δε, ότι δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι κοινωνικής σύγκρουσης από τη νέα πρακτική που αποφάσισαν να εφαρμόσουν η Αστυνομία και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, με πρόφαση μια αμφιλεγόμενη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Είναι πράγματι εξωφρενικό να απειλούνται οι φιλόζωοι με πρόστιμο για ρύπανση επειδή παρέχουν νερό και τροφή σε αδέσποτα ζώα, σε κατάλληλα δοχεία όταν οι ίδιες οι αρχές δεν τιμωρούν αυτούς που μετέτρεψαν στην Κύπρο σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Δεν είναι σκουπίδια η τροφή και το νερό για τα αδέσποτα ζώα.

«Εμείς έχουμε ήδη συναντηθεί με την υπουργό Δικαιοσύνης και την Αστυνομία για το θέμα αυτό και ζητήσαμε συνάντηση  με τον Γενικό Εισαγγελέα. Επιβάλλεται επίσης άμεσα με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής να αναλάβει τις ευθύνες της και η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»