Οδηγίες Υπουργείου Παιδείας για τα Δημοτικά Σχολεία ενόψει της παναπεργίας

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε εργαζομένου/ης για συμμετοχή σε οποιαδήποτε μέτρα για την προάσπιση εργασιακών θεμάτων. Παρ’ όλα αυτά εκφράζει τη λύπη του σχετικά με την αναστάτωση που ενδεχομένως να δημιουργηθεί λόγω των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί.  

Αναφορικά με την προγραμματισμένη, για αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, στάση εργασίας μεταξύ των ωρών 12:00-15:00, που έχει εξαγγελθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, το ΥΠΑΝ έχει προωθήσει σχετικές οδηγίες προς τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να μεριμνήσουν τόσο για την ενημέρωση των επηρεαζόμενων γονέων/κηδεμόνων, όσο και για την ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας:

(α) Κατά τη διάρκεια της εξαγγελθείσας από την ΠΟΕΔ διαμαρτυρίας στον χώρο του σχολείου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 – 13:00, από το διδακτικό προσωπικό.

(β) Κατά την αποχώρηση των παιδιών από τον χώρο του σχολείου. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές/μαθήτριες θα είναι στα σχολεία στις 11:30 για την εκτέλεση των δρομολογίων επιστροφής. Δεν θα εκτελεστούν οποιαδήποτε δρομολόγια μεταξύ των ωρών 12:00-15:00. Με τη λήξη των μέτρων (μετά τις 15:00), οι προκαθορισμένες διαδρομές που αφορούν στη μεταφορά μαθητών/ριών, όπως Προαιρετικά και Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία, θα εκτελούνται κανονικά.

(γ) Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Προαιρετικών και Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων, δεδομένου ότι μετά από σχετική διερεύνηση από τη Διεύθυνση κάθε σχολείου, αυτά θα λειτουργήσουν.

2. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η αποχώρηση κάποιου/ων παιδιού/ών (π.χ. λόγω στάσης εργασίας σχολικών βοηθών/συνοδών, οδηγών κ.λπ.), θα ενημερωθούν από σήμερα οι επηρεαζόμενοι γονείς/κηδεμόνες, για τη διαφοροποίηση της ώρας μεταφοράς του/των παιδιού/ιών ή για την παραλαβή του/τους από το σχολείο.

3. Για τα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, θα ενημερωθούν από σήμερα τόσο οι ιδιοκτήτες/εργοδότες όσο και οι γονείς/κηδεμόνες για τις προθέσεις του προσωπικού τους και για τις διευθετήσεις που θα γίνουν αναφορικά με τα παιδιά.

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης