Μετά το σάλο με διαρροές βλέπει καθηγητές ο Προδρόμου-Στο τραπέζι τετράμηνα

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, κατά την επίσημη πρώτη των εξετάσεων τετραμήνων, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, με τη διαρροή των θεμάτων του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου, αλλά και τις καταγγελίες που ακούστηκαν περί δεύτερης διαρροής θεμάτων, ο υπουργός Παιδείας έχει ορίσει συνάντηση με τις οργανώσεις των καθηγητών, κατά την οποία θα τεθεί στο τραπέζι του θεσμού της αξιολόγησης των μαθητών.

Σε σημερινές του δηλώσεις και ερωτηθείς για τη συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και αν αυτή θα γίνει στον απόηχο της διαρροής θεμάτων των εξετάσεων τετραμήνων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «κάποιες ρυθμίσεις που έχουν γίνει σχετικά με το τι έχουμε παρατηρήσει στη διεξαγωγή των εξετάσεων, έχουν γίνει».

Σημείωσε ότι δεν είναι αυτό το θέμα της συζήτησης.

Θέτουν θέμα διαδικασίας οι γονείς

Μετά τις καταγγελίες για τις διαρροές, οι γονείς επανήλθαν και εξαπέλυσαν πυρά κατά του Υπουργείου Παιδείας, ως προς τις διαδικασίες που ακολουθεί, για τη σύσταση και φύλαξη των εξεταστικών δοκιμίων, για τις εξετάσεις τετραμήνων, θέτοντας στο τραπέζι και την πρόταση για αλλαγή τους.

Συγκεκριμένα, οι γονείς θεωρούν ότι θα έπρεπε τα εξεταστικά δοκίμια, δεδομένου ότι είναι ενιαία για όλα τα σχολεία, να αποστέλλονται όπως γίνεται και στις Παγκύπριες, δηλαδή τυπωμένα και σφραγισμένα, μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχουν παρατράγουδα, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να ακούσει, καθώς θεωρεί πως οι πρακτικές που ακολουθεί είναι αρκετά ασφαλείς και μάλιστα καλύτερες από άλλες χώρες της Ευρώπης. Και αυτό θα μπορούσε να το υποστηρίξει στο γεγονός ότι για τρία χρόνια δεν έχουν υπάρξει οποιεσδήποτε καταγγελίες ή αναφορές για προβλήματα, με την εφαρμογή του θεσμού.

Στο τραπέζι και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Στο μεταξύ, κατά τη συνάντηση αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι και το θέμα της σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ειδικά μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει με τη θεσμοθέτησή της από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναμένεται να θέσει ενώπιον των εκπαιδευτικών οργανώσεων το πλάνο που κατήρτισε, ώστε να εφαρμοστεί ομαλά η σεξουαλική εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία. 

«Θα είναι μια ενημέρωση για τα όσα αφορούν τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου μετά την ψήφιση από τη Βουλή και του νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αλλά κυρίως είναι για να γίνει μια ενημέρωση σχετικά με το τι προβλέπεται – που θα έπρεπε να ήταν γνωστό – για τη διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών, διότι ακούμε διάφορα, είναι και η προεκλογική περίοδος, είναι κατανοητό, πλην όμως ο ίδιος ο νόμος προβλέπει ότι μετά την πρώτη εφαρμογή, δηλαδή τον Μάιο – Ιούνιο φέτος, θα πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση και ενδεχομένως να συζητηθεί το θέμα», πρόσθεσε.

Σε αυτή την προοπτική, κατέληξε ο κ. Προδόμου, «είναι που έχουμε την αυριανή συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
«Έχουμε δει τα κενά και κάναμε διορθώσεις», απαντούν ΥΠΑΜ και ΕΦ για την έκθεση της Ελεγκτικής
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο-Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό
Προειδοποιεί το Ιράν-«Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη»
Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες