Ο Κλάδος παραγωγής σκυροδέματος ακυρώνει τη στάση εργασίας ενόψει συνάντησης με Καδή

Την ακύρωση της προειδοποιητικής δίωρης στάσης εργασίας που είχαν εξαγγείλει για το πρωί της Τρίτης, από τις 07:00- 09:00, αποφάσισε ο κλάδος παραγωγής σκυροδέματος σε λατομεία.  

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Εταιρειών Παραγωγής Σκυροδέματος και Λατομείων της Πάφου Όλγα Αθηνοδώρου, μετά την παρέμβαση του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, η εξαγγελθείσα δίωρη στάση εργασίας ακυρώνεται λόγω της συνάντησης που προγραμματίστηκε για την Τετάρτη το πρωί μαζί με τον Υπουργό.

Σημειώνεται πως αίτημα του κλάδου είναι όπως η κυβέρνηση προχωρήσει άμεσα στην έκδοση νέων αδειών λατόμευσης στην περιοχή Ανδρολύκου αφού τα αποθέματα στις υφιστάμενες άδειες έχουν εξαντληθεί, όπως αναφέρουν.

Θέλουμε, είπε η κ. Αθηνοδώρου «νέα λατομική ζώνη στην περιοχή Ανδρολύκου κάτι που μας υπόσχονται εδώ και δύο χρόνια και που παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής τίποτε».

Όπως είπε η κ. Αθηνοδώρου παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις που έλαβαν και τις δεσμεύσεις το πρόβλημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί και γίνεται ολοένα και πιο οξύ.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως μόνο στην Πάφο το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων, ενώ στις άλλες επαρχίες βρίσκονται κάποια αποθέματα και επέκταση της λατομικής ζώνης.

Σημειώνεται πως κατά την δίωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στον κλάδο παραγωγής σκυροδέματος σε λατομεία στην Πάφο θα απέκοπταν το οδικό δίκτυο στο παλαιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού παρά το ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»