Πίστωση χρόνου από φαρμακοποιούς προς ΟΑΥ-Αναμένουν πρόταση, δεν πάνε σε μέτρα

Εντατικές ήταν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και Παγκύπριου Συλλόγου Φαρμακοποιών, για το θέμα που προέκυψε με τις αποζημιώσεις τους και τους φαρμακοποιούς να προειδοποιούν με λήψη μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ, εκπρόσωποι του φαρμακευτικού συλλόγου δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του ΟΑΥ, ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα που προέκυψε και διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει σε σχετικό έλεγχο ώστε να υποβληθεί νέα πρόταση από τον Οργανισμό. 

Με αυτή την εξέλιξη οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν όπως αναβάλουν τα μέτρα, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, εν αναμονή της νέας πρότασης και θα προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους, αφού ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως, «τόσο ο Υπουργός Υγείας  όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ αναγνώρισαν το πρόβλημα που προέκυψε  αναφορικά με την αποζημίωση  των φαρμακοποιών από τον ΟΑΥ σε σχέση με την υπέρβαση των συμφωνημένων ετήσιων συσκευασιών φαρμάκων».

Σημειώνει επίσης, ότι, «ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ ζήτησε  από τον ΠΦΣ πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος του μήνα ώστε ο Οργανισμός να επεξεργαστεί μοντέλο δίκαιης διαχείρισης της αποζημίωσης των φαρμακοποιών και την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης προς του φαρμακοποιούς».

Το Συμβούλιο του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισε την αναστολή της λήψης μέτρων και των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών δίνοντας την πίστωση χρόνου που ζητήθηκε μέχρι να λάβει την τελική πρόταση του ΟΑΥ. Ο ΠΦΣ θα κληθεί με το πέρας της χρονικής διορίας σε διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τον ΟΑΥ, σε σχέση με τον τρόπο αποζημίωσής τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου