Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ για τις Εκλογές στην Μητρόπολη Πάφου-«Παραδίδονται οι εκλογικοί κατάλογοι»

Για την ανάδειξη τριπροσώπου στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου, ενημερώνει το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αναφέρει πως για το λόγο αυτό θα προχωρήσει στη διάθεση στοιχείων του εκλογικού καταλόγου προς τον Γενικό Έφορο Εκλογών Ιεράς Μητρόπολης Πάφου.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι «τα στοιχεία θα δοθούν στη βάση σχετικής γνωμάτευσης της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και γενικές αρχές που διέπουν τη σύννομη επεξεργασία, αποθήκευση, ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα».

Προθέτεται παράλληλα πως «τα στοιχεία που θα δοθούν θα αφορούν αποκλειστικά τους εγγεγραμμένους εκλογείς της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, δε θα περιλαμβάνουν ευαίσθητα δεδομένα και θα είναι τα απολύτως απαραίτητα για τη διεξαγωγή των εκλογών, στη βάση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου. Διευκρινίζεται, ότι δεν θα δοθούν στοιχεία εκτοπισθέντων εκλογέων ή εκλογέων που ανήκουν στην Τουρκική Κοινότητα ή σε Θρησκευτική Ομάδα ή που έχουν δηλωμένο στο σύστημα αρχείου πληθυσμού θρήσκευμα, άλλο από Χριστιανός Ορθόδοξος. Δεν θα δοθούν επίσης στοιχεία για κοινοτικούς εκλογείς, με εξαίρεση τους Ελλαδίτες εκλογείς. Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, τα δεδομένα που θα δοθούν, θα καταστραφούν, στη βάση της καθορισμένης διαδικασίας».

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο, το οποίο για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί, όπως τα στοιχεία του εκλογικού καταλόγου που αφορούν το άτομό του, μη διαβιβαστούν στον Γενικό Έφορο Εκλογών Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, να αποστείλει το αίτημα του με τίτλο «Αφαίρεση από  τους Εκλογικούς Καταλόγους για την ανάδειξη τριπροσώπου στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου» μέχρι και την Τετάρτη  25.01.2023, η ώρα 12.00 μ.   

Τα αιτήματα θα πρέπει να διαβιβαστούν, είτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου electoralroll@moi.gov.cy, είτε με τηλεομοιότυπο στον αριθμό 22678486, δίδοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας του εκλογέα, προκειμένου να γίνει εφικτή η ταυτοποίησή του. Με την ικανοποίηση του αιτήματος, ο εκλογέας θα λαμβάνει επιβεβαιωτικό μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου.

Διευκρινίζεται, από το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι μετά το πέρας της πιο πάνω προθεσμίας, κανένα αίτημα για μη κοινοποίηση των στοιχείων, δεν θα τύχει διεκπεραίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»