Βράζουν γονείς και καθηγητές για τετράμηνα, παρακολουθούν τις κινήσεις Προδρόμου

Με καζάνι που βράζει μοιάζει αυτή τη στιγμή ο τομέας της παιδείας, για ακόμη μία φορά, αφού η απόφαση των αρμοδίων στο Υπουργείο Παιδείας να δώσουν συγκατάθεση, ώστε να μην διεξάγονται εξετάσεις ανά τετράμηνο σε ιδιωτικό σχολείο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση γονιών και καθηγητών, οι οποίοι συσπειρώθηκαν σε ένα μέτωπο και είναι έτοιμοι να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψε φωτιές η νομοθεσία για ιδιωτικά σχολεία-Προειδοποιούν με μέτρα γονείς και καθηγητές

Η συνάντηση που είχαν οι δύο εκπαιδευτικοί φορείς, με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την οποία οργανωμένοι γονείς, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ είχαν θέσει ενώπιον του κ. Προδρόμου τους προβληματισμούς τους, με μόνα θύματα τους τελειόφοιτους μαθητές, καθώς το συγκεκριμένο σχολείο διαφήμιζε ότι οι εξετάσεις ανά τετράμηνο δεν θα εφαρμοστούν μόνο στη Γ’ Λυκείου.

Η συζήτηση στο Υπουργείο Παιδείας ήταν αρκετά έντονη, με τους γονείς και τους καθηγητές να επαναλαμβάνουν στον υπουργό ότι επρόκειτο για δυσμενή διάκριση, σε βάρος των τελειοφοίτων, που φοιτούν στα δημόσια σχολεία και ζήτησαν όπως τερματιστεί άμεσα αυτή η στρέβλωση. Από πλευράς του, ο υπουργός Παιδείας αναγνώρισε, όπως φαίνεται, ότι προκύπτει ζήτημα, αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.

Πάντως, γονείς και καθηγητές κρατούν μικρό καλάθι, καθώς περιμένουν να δουν τις κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους. Υπενθυμίζεται πως σε κοινή τους ανακοίνωση, είχαν αναφέρει πως μετά από συνάντηση που είχαν οι τρεις οργανώσεις, αποφασίστηκε η λήψη δυναμικών μέτρων.

«Αν δεν δούμε στην πράξη ότι τερματίζονται αυτές οι διαδικασίες, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτές οι διαδικασίες δεν μπορούν να γίνει αποδεκτές. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Άμεσος τερματισμός των διαδικασιών που είναι εκτός του γράμματος και του πνεύματος του νόμου, που ενδεχομένως να χρειάζεται διορθωτικές κινήσεις για τυχόν παρανοήσεις που ενδεχομένως να υπάρχουν», υπέδειξε στον REPORTER, ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Πάντως, το θέμα αναμένεται να τεθεί και ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως την ερχόμενη Πέμπτη, μετά και από αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ. Στη συνεδρία έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, με τον Πρόδρομο Προδρόμου να καλείται να δώσει απαντήσεις και στους βουλευτές, για την απόφαση που δόθηκε από το Υπουργείο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τετράμηνα και προδημοτική βάζουν φωτιά στην παιδεία-Πολλά τα μέτωπα για Πρόδρομο

Και οι μαθητές στο χορό

Στο μεταξύ, στο χορό έχουν μπει και οι μαθητές, οι οποίοι αναμένεται να τοποθετηθούν για το ζήτημα του ιδιωτικού σχολείου εντός των επόμενων ημερών, ώστε να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, αλλά και να δώσουν κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες για το θέμα. Την ίδια ώρα, στρέφουν τα πυρά τους κατά του υπουργού, τονίζοντας πως δεν γίνεται με την στάση του να παροτρύνει τους μαθητές προς την ιδιωτική εκπαίδευση.

Παράλληλα, η διαχρονική στάση των μαθητών για το θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο δεν έχει αλλάξει, με τους ίδιους να ζητούν κατάργησή τους, για όλες τις βαθμίδες. Προς αυτή την κατεύθυνση, αμέσως μετά την εξεταστική του Ιανουαρίου, η ΠΣΕΜ αναμένεται να έχει συνάντηση με τους γονείς και τους καθηγητές, ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση και να λάβουν μέτρα.

Το γεγονός ότι μετά την εξεταστική του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν και οι Προεδρικές Εκλογές και ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του, να προωθήσει πρόταση για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων στην ολότητά τους, δεν πέρασε απαρατήρητο από τους μαθητές, οι οποίοι αναμένεται, μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, να ξεκινήσουν επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους. Η κατάσταση, πάντως, που επικρατεί γύρω από την εφαρμογή του θεσμού, με τους πλείστους φορείς να τάσσονται κατά της, έχει ανοίξει ένα παράθυρο για τους μαθητές, οι οποίοι ελπίζουν ότι η προώθηση των θέσεών τους, θα βρει πρόσφορο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενοχλημένοι γονείς και δάσκαλοι με την απόφαση ΠτΔ-«Λάθος, δεν μας ικανοποιεί»

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας