Πορεία διαμαρτυρίας Κούρδων στη Λευκωσία-Καταλογίζουν ευθύνες στη Δύση για τις δολοφονίες στο Παρίσι

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στη Λευκωσία ο Κυπροκουρδικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεόφιλος Γεωργιάδης», με αφορμή τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι στις 23 Δεκεμβρίου 2022. Με ανακοίνωσή του ο Κυπροκουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης κάνει λόγο για ευθύνες της γαλλικής κυβέρνησης, αλλά και γενικότερα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για «καλόπιασμα» της Τουρκίας, «την οποία θεωρούν πολύτιμο εταίρο ενάντια στην Ρωσσία την οποία παρουσιάζουν ως τον μέγα εχθρό», όπως αναφέρει.

Ο Σύνδεσμος καλεί «την Γαλλία να πάψει να κάνει πλάτες στον Τουρκικό επεκτατισμό και πρώτη, ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να αποχαρακτηρίσει το PKK από τρομοκρατική οργάνωση», σημειώνοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την κυπριακή κυβέρνηση. Προσθέτει, δε, ότι «η Τουρκία, κατέχει τόσον το Βόρειο τμήμα των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον και το Βόρειο Κουρδιστάν», σημειώνοντας ότι το Ντιγιάρ Μπακίρ της Τουρκίας που αναφέρθηκε σε δελτία ειδήσεων, είναι για το κατεχόμενο ΑΜΕΤ (Ahmet) στο κατεχόμενο από την Τουρκία μέρος του Κουρδιστάν.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι «η Τουρκία βομβαρδίζει Κουρδικούς στόχους, στρατιωτικούς αλλά και αμάχου πληθυσμού, πολύ πριν αρχίσει η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία», ενώ αναφέρεται σε «ενορχηστρωμένα ΜΜΕ και οι προπαγανδιστικές μηχανές της Δύσης», για την αποσιώπηση του γεγονότος. «Δεν δικαιολογείται η επίθεση της Ρωσσίας στην Ουκρανία αλλά ταυτόχρονα η «Δύση» δεν μπορεί να θεωρηθεί …αναμάρτητη. Η ηγεσία τόσον της Ουκρανίας, όσον και της ΕΕ εμφανίζονται ως χρήσιμοι – για το ΝΑΤΟ – ηλίθιοι και επιβαρύνονται με την υποτιθέμενη άμυνα έναντι της επιθετικής Ρωσσίας», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Η πορεία διαμαρτυρίας στόχο έχει την «ενημέρωση του κοινού για την ευθύνη της γαλλικής κυβέρνησης στην δολοφονία τριών Κούρδων αγωνιστών στο Παρίσι στις 23 Δεκεμβρίου 2022», καθώς ο Κυπροκουρδικός Σύνδεσμος σημειώνει ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν προστάτευσε τους τρεις Κούρδους για να μη χαλάσει τις σχέσεις της με την Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*Εικόνα αρχείου

Δειτε Επισης

Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών