Συνέρχεται εκτάκτως για να εξετάσει τη Διευθυντική δομή του ΥΠΕΣ η Επ. Προσφύγων

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος με γραπτή δήλωσή του ανακοίνωσε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου για να εξετάσει τα δύο Νομοσχέδια που αφορούν τη διευθυντική δομή του Υπουργείου Εσωτερικών και την κατάργηση των θέσεων Διευθυντή της Υπηρεσίας Μερίμνης Αποκαταστάσεως Εκτοπισθέντων (ΥΜΑΠΕ) και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και ακολούθως, την ίδια ημέρα θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια.

«Σε ακόμη μια περίπτωση θα παρέμβει η Βουλή, με δική μας πρωτοβουλία, ώστε να διορθωθούν έστω και την ύστατη τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εμμονή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να αλλάξει τη διευθυντική δομή του Υπουργείου μερικές μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές», αναφέρει ο κ. Κέττηρος.

Διευκρινίζει πως παρά τις αρχικές διαδικαστικές ενστάσεις από πλευράς της Διεύθυνσης της Βουλής των Αντιπροσώπων, επικοινωνήσε με την Πρόεδρο της Βουλής στην οποία εξήγησε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απόφαση της Κυβέρνησης πρώτα να προωθήσει την κατάργηση των θέσεων Διευθυντή της ΥΜΑΠΕ και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και ακολούθως να προωθήσει τροποποιητικά νομοσχέδια για τις δύο υπηρεσίες.

Ως αποτέλεσμα της παρέμβασης μας έχει καθοριστεί έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου για να εξετάσει τα δύο Νομοσχέδια και ακολούθως, την ίδια ημέρα θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια, συνεχίζει ο κ. Κέττηρος.

Σύμφωνα με τον κ. Κέττηρο αντικειμενικό συμπέρασμα είναι πως όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργηθεί «με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών επειδή έθεσε σε προτεραιότητα άλλα ζητήματα από την εξυπηρέτηση των εκτοπισμένων».

Ο κ. Κέττηρος αναφέρει επίσης ότι την ώρα που ο ζήλος του Υπουργού και της Κυβέρνησης περιορίζεται στο προεκλογικό διορισμό επιπλέον διευθυντών στο Υπουργείο «οι Κυβερνητικοί Οικισμοί έχουν εγκαταλειφθεί, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στους ορόφους των πολυκατοικιών τους», με το Υπουργείο να «αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της επικινδυνότητας που βιώνουν οι κάτοικοι σε 43 πολυκατοικίες έχουν κριθεί εδώ και τρία χρόνια ακατάλληλες».

Διατυπώνει επίσης τη θέση πως τον μισό ζήλο να έδειχνε το Υπουργείο για αυτά τα καθημερινά προβλήματα ίσως ο προσφυγικός κόσμος να μην βίωνε αυτό το «δεκαετές πισωγύρισμα» στη προσφυγική πολιτική.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή