Απαντά στους εκπαιδευτικούς για τα τετράμηνα ο Πρόδρομος-«Η ύλη ήταν γνωστή»

Η αναγκαία πληροφόρηση και καθοδήγηση σχετικά με τη γραπτή αξιολόγηση Ιανουαρίου έχει ήδη δοθεί στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και οι μαθητές μέχρι σήμερα πρέπει να έτυχαν ενημέρωσης, αναφέρει, σε ανακοίνωση του αναφορικά με την αξιολόγηση μαθητών στη Μέση Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Υπενθυμίζει σχετικά ότι τα πλαίσια μάθησης είναι γνωστά από τον περασμένο Αύγουστο.

Αναφέρει, επίσης, ότι τα πλαίσια μάθησης και οι προβλεπόμενοι δείκτες επάρκειας -επομένως και η «ύλη»- έχουν ανακοινωθεί και είναι γνωστά από τον περασμένο Αύγουστο.

Σημειώνει ότι τυχόν επιμέρους προσαρμογές, μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις, έχουν κοινοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στα σχολεία και τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Προσθέτει ότι στη συντριπτική πλειοψηφία, όμως, η «ύλη» είναι εκείνη που προβλέπεται στα προγράμματα και από χρόνια γνωρίζουν  οι εκπαιδευτικοί.

Αναφέρει, πρόσθετα, ότι κατά την προηγούμενη και αυτή τη σχολική χρονιά έχουν γίνει, για πρώτη φορά, διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμόδιων επιθεωρήσεων και των συνδέσμων ειδικοτήτων (μαθημάτων), προκειμένου να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση.

«Τελικά, βεβαίως, ο καθορισμός των πλαισίων μάθησης και του τι χρειάζεται να διδαχτεί είναι πάντα ευθύνη και αρμοδιότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου. Ενώ, αντίστοιχα, ευθύνη και αρμοδιότητα των εκπαιδευτικών είναι πάντοτε να ανταποκριθούν με διδασκαλία στο πλαίσιο μάθησης που είναι εδώ και χρόνια καθορισμένο», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες γνωρίζουν σήμερα, με τη διακοπή των μαθημάτων για τις γιορτές, τι προβλέπεται και θα συμπεριλαμβάνεται στη γραπτή αξιολόγηση του Ιανουαρίου 2023.

«Ενώ είναι επίσης γνωστό ότι οι εργάσιμες ημέρες που θα μεσολαβήσουν από την επάνοδο μετά τις διακοπές μέχρι τη γραπτή αξιολόγηση προορίζονται για επαναλήψεις και διαδικασία εμπέδωσης, αφού η διδασκαλία έχει ήδη ολοκληρωθεί προηγουμένως. Ως εκ τούτου οι συζητήσεις που γίνονται δημόσια αυτές τις ημέρες δεν έχουν κάτι να προσθέσουν», καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας, στην ανακοίνωση του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών