Συμμετοχή σε συναντήσεις με Υπουργούς ζητά η ΑΣΤΕΠΑΗΚ-Καταγγέλλει διάκριση

Τη συμμετοχή της σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις με Υπουργούς για θέματα που αφορούν την ΑΗΚ ζητά η Ανεξάρτητη Συντεχνία Τεχνικού και Εργατικού Προσωπικού ΑΗΚ (ΑΣΤΕΠΑΗΚ), με αφορμή τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας, Κυριάκο Κούσιο, και συντεχνίες της ΑΗΚ, στην οποία συνάντηση δεν συμμετείχε, αφού δεν είχε κληθεί, όπως σημειώνει η Συντεχνία.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΣΤΕΠΑΗΚ αναφέρει ότι επικροτεί την πρωτοβουλία του Υπουργού για τη συνάντηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην ΑΗΚ, σημειώνει, όμως, ότι η ΑΣΤΕΠΑΗΚ ως συντεχνία Τεχνικού και Εργατικού προσωπικού, δεν προσκλήθηκε και δεν έδωσε το παρών.

Κάνει λόγο για διάκριση προς την συντεχνία και τα μέλη της και ζητά όπως στις συναντήσεις που προγραμματίζονται με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και με τον Υπουργό Οικονομικών στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας, για θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην ΑΗΚ, να είναι παρούσα και η ΑΣΤΕΠΑΗΚ.

«Η παρουσία μας επιβάλλεται στις συναντήσεις αυτές και σε οποιεσδήποτε συναντήσεις, συνομιλίες και συμφωνίες προκύψουν που αφορούν θέματα εργαζομένων στην ΑΗΚ», τονίζει, «στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των συντεχνιών».

Ζητήματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας

Η ΑΣΤΕΠΑΗΚ, αν και εκφράζει τη συμφωνία και την ικανοποίησή της για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τις τέσσερις συντεχνίες, προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία των καταναλωτών με διακοπές ηλεκτροδότησης, εγείρει ζητήματα αποτελεσματικότητας στους χώρους εργασίας, σημειώνοντας ότι ο οργανισμός δεν πρέπει να λειτουργεί «σε καθεστώς και καταστάσεις, που να εκθέτουν οποιονδήποτε συνάδελφο σε συνθήκες, που ίσως οδηγήσουν σε ατυχήματα ή και σε τραγικά συμβάντα όπως πέρσι, όπου συνάδελφος έχασε ακόμα και τη ζωή του».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κάθε εργαζόμενος, τμήμα και συνεργείο στον οργανισμό έχει καθήκον και υποχρέωση να εργάζεται σε σωστά δομημένα και συμπληρωμένα τμήματα ή και συνεργεία, υπό την αναγκαία επίβλεψη και όπως ακριβώς προβλέπουν οι κανόνες λειτουργείας και ασφάλειας του οργανισμού.

Προσθέτει, δε, ότι κανένα μέλος του προσωπικού δεν θα πρέπει να εκτελεί καθήκοντα που δεν προβλέπονται στο σχέδιο υπηρεσίας της θέσης που κατέχει. Σε αντίθετη περίπτωση, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για κατοχύρωση αυτών των εργαζομένων, εάν και εφόσον κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα στα καθήκοντα, που εκτελούν ή όπως επιστρέψουν στα καθήκοντα όπως προβλέπονται στο σχέδιο υπηρεσίας τους.

Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι η λειτουργεία του οργανισμού με συνθήκες νομιμότητας και ασφάλειας για το προσωπικό, δεν θα πρέπει να επηρεάζει την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρισμού και υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

«Οποιεσδήποτε ενέργειες γίνονται από τον οργανισμό, Διεύθυνση, Διοικητικό Συμβούλιο και Προσωπικό πρέπει να είναι επωφελείς, συμβάλλοντας στην μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και όχι εις βάρος των καταναλωτών και γενικά της κοινωνίας», καταλήγει η ΑΣΤΕΠΑΗΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο