Στα σκαριά η δημιουργία 30 βρεφοπαιδοκιμικών σταθμών και Κέντρων Φροντίδας για ηλικιωμένους

Έχουν ήδη γίνει πάρα πολλά όσον αφορά στο κράτος πρόνοιας και, πλέον, μέσω του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο «Κύπρος_Το Αύριο», στοχεύουμε σε όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας, δήλωσε σήμερα η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Σχεδίου «Κύπρος_Το Αύριο», στο Nicosia Mall.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, η κ. Ανθούση ανέφερε ότι στο Σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία 30 δομών, σε συνεργασία με Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με στόχο την ανάπτυξη νέων βρεφοπαιδοκομικών σταθμών, Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και δομών για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες.  

«Είναι ένα Σχέδιο που αγγίζει όλες τις ευάλωτες ομάδες, δημιουργεί τις υπηρεσίες και τις υποδομές για να έχουμε ένα κοινωνικό δίκτυ ασφάλειας. Βλέπουμε ότι με αυτή τη στοχευμένη πολιτική είμαστε πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, με την Κύπρο να βρίσκεται 4,4 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ», είπε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η κ. Ανθούση εξήγησε ότι το δεδομένο αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε θωρακίσει τους συμπολίτες μας και ότι με τις στοχευμένες πολιτικές που εφαρμόζονται, η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από προηγουμένως, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση. «Ο συνδυασμός είναι ανθεκτική οικονομία που να μπορεί να επικεντρώνεται καλύτερα σε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας», κατέληξε η κ. Ανθούση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων