Ενημέρωση για τη λειτουργεία των εφημερευόντων ιατρείων για τις Αργίες

Σε ενημέρωση κοινού για τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας προσωπικού ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα Δεκεμβρίου 2022 και τις Δημόσιες Αργίες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προβαίνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.  

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΥ ενημερώνει το κοινό για τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας προσωπικού ιατρού ανά επαρχία στις 10 και 11 Δεκεμβρίου του 2022, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου του 2022, στις 24 και 26 Δεκεμβρίου του 2022 και στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι 01 Ιανουαρίου του 2023.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας ΠΙ θα προσαρμόζονται σε μηνιαία βάση και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ www.gesy.org.cy, καθώς και στους επίσημους λογαριασμούς του Οργανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες εφημερίες προσωπικού ιατρού παρέχονται σε ενήλικες και παιδιά, που είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, τα Σαββατοκύριακα και τις Δημόσιες Αργίες και αφορούν στην παροχή φροντίδας υγείας για έκτακτα προβλήματα, όπως είναι η οξεία έναρξη ανησυχητικών συμπτωμάτων, ο απότομος και έντονος πόνος, η επιδείνωση συμπτωμάτων σοβαρής χρόνιας ασθένειας, ο υψηλός πυρετός που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα.

Οι δικαιούχοι δεν πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ για προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις, έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών, έκδοση παραπεμπτικών σε άλλες υπηρεσίες του ΓεΣΥ ή στις περιπτώσεις που δεν έχουν τον χρόνο να επισκεφθούν τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Οι ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών είναι τα Σαββατοκύριακα και τις Δημόσιες Αργίες το Σάββατο από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 και την Κυριακή και Δημόσια Αργία από τις 15:00 μέχρις τις 19:00.

Σύμφωνα με τον ΟΑΥ για την εξυπηρέτησή τους οι δικαιούχοι επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ της επαρχίας τους κατά τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας.

Κατόπιν αξιολόγησης του προβλήματος υγείας, διευθετείται ραντεβού εντός της ημέρας και των ωρών λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας.

Τονίζει ότι για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι υπηρεσίες λειτουργούν μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα
Παράνομες οι… κρατήσεις τραπεζιών για την Καθαρά Δευτέρα-Τα παρατράγουδα, το πρόστιμο και οι συστάσεις
Με σύνθημα «η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος» προσήλθαν στις κάλπες οι Ρώσοι της Λευκωσίας