Σάββατο 4 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Συγκεκριμένο όραμα ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής για την Εκκλησία

  07/12/2022 18:42
Συγκεκριμένο όραμα  ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής για την Εκκλησία

Συγκεκριμένο όραμα ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής για την Εκκλησία

  07/12/2022 18:42

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα για την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, εξέφρασαν την Τετάρτη το σύνολο των Κληρικών της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής, πρόεδροι κοινοτικών συμβουλίων και άλλοι, σημειώνοντας ότι «έχει όρεξη για δουλειά και συγκεκριμένο όραμα για την Εκκλησία».

Σε δήλωση που υπογράφεται από 424 άτομα, δηλώνεται η «ανεπιφύλακτη» στήριξη των υπογραφόντων στην υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα για τις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές, βασιζόμενη, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, στο ότι «είναι ένας νέος, πολύ μορφωμένος και χαρισματικός άνθρωπος, με βαθιά πίστη και ήθος».

Αναφέρεται ακόμη ότι «αγαπά την Εκκλησία και τους πιστούς και μεριμνά για την πνευματική τους ενίσχυση», ενώ χαρακτηρίζεται επίσης ως «μεθοδικός και αποτελεσματικός, εφόσον από το μηδέν έφτιαξε, μέσα σε 15 χρόνια, τη μεγαλύτερη και πιο αποδοτική, σε προσφορά και δραστηριότητες, Μητρόπολη στην Κύπρο και Ευρώπη».

Η δήλωση αναφέρει το έργο του Μητροπολίτη, μεταξύ άλλων, ότι έκτισε 28 εκκλησίες, χειροτόνησε 52 νέους κληρικούς, ανοικοδόμησε τρεις μονές και τρία ησυχαστήρια, οργάνωσε κατασκηνώσεις, ηγείται 33 Χριστιανικών Συνδέσμων Γυναικών και ενίσχυσε τα κατηχητικά, «με ένα σύγχρονο τρόπο», μέσω αθλητικών και πολιτιστικών Ομίλων.

Σημειώνεται επίσης ότι, από τότε που ανέλαβε ως νέος Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ, μέσα σε μια δεκαετία, «τον εκσυγχρόνισε και τον αναδόμησε εκ βάθρων», και, αφού αναβάθμισε όλες τις υπηρεσίες του, έφτιαξε, με νέους και εξιδεικευμένους συνεργάτες, έξι καινούριους σταθμούς παγκύπρια.

Οι υποστηρικτές του Μητροπολίτη αναφέρουν επίσης ότι αντιλαμβάνεται την αξία του πολιτισμού, του αθλητισμού, της τέχνης, της μουσικής και της κοινωνικής μέριμνας και, ήδη, έφτιαξε υποδομές και προγράμματα σε όλες αυτές τις θεματικές, «βοηθώντας αποτελεσματικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων».

Σημειώνουν επίσης ότι είναι «ο μόνος Μητροπολίτης», που είχε απευθείας διάλογο με την κοινότητα ΛΟΑΤΙ στην Επίτροπο Διοικήσεως, αλλά και ότι έχει στο ενεργητικό του 34 «δύσκολες και επικίνδυνες» ανθρωπιστικές αποστολές ανά το παγκόσμιο, γεγονός, όπως αναφέρεται, «που αποδεικνύει τη μεγάλη του εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και την πολυθεματική διοικητική του ικανότητα, απαραίτητα προσόντα για ένα ηγέτη».

Αναφέρεται ακόμη ότι, «έμπρακτα» στηρίζει τις γυναίκες και ότι «αγαπά και μεριμνά» για τα παιδιά και τα βοηθά να αναπτυχθούν σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον. 

Γίνεται αναφορά ακόμη στα εγκαίνια σε δυο μήνες του Πλανητάριου και του Αστεροσκοπείου, γεγονός, που όπως σημειώνεται, «θα δώσει μεγάλη ώθηση στην Παιδεία και τις Επιστήμες στην Κύπρο, ανοίγοντας και τους ορίζοντες πολλών παιδιών και νέων,  για να ασχοληθούν με νέες τεχνολογίες και δράσεις, έτσι ώστε να  αναπτύξουν τη δημιουργική τους σκέψη».

Κλείνοντας, οι υποστηρικτές του Μητροπολίτη Ταμασού αναφέρουν ότι είναι «ευπροσήγορος και επικοινωνιακός με όλες τις ηλικίες», «μοντέρνος, γνήσιος και αυθεντικός στη συμπεριφορά και τη σκέψη», «έχει συλλάβει το μήνυμα των καιρών» και, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα του σήμερα και εντός και εκτός Εκκλησίας, προτείνει νέες πρακτικές λύσεις, «για να ξαναγίνει η Εκκλησία ωφέλιμη και υποστηρικτική σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκευτικότητας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας