Δευτέρα 30 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Το Κ.Σ. Ακακίου απορρίπτει αίτηση ιδιωτικής εταιρείας για φωτοβολταϊκό πάρκο σε κρατική γη

  06/12/2022 12:13
Το Κ.Σ. Ακακίου απορρίπτει αίτηση ιδιωτικής εταιρείας για φωτοβολταϊκό πάρκο σε κρατική γη

Το Κ.Σ. Ακακίου απορρίπτει αίτηση ιδιωτικής εταιρείας για φωτοβολταϊκό πάρκο σε κρατική γη

  06/12/2022 12:13

Την έντονη αντίθεσή του στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε κρατική γη από ιδιωτική εταιρεία, εντός των ορίων της κοινότητας Ακακίου, εκφράζει το Συμβούλιο της κοινότητας, καθώς προκρίνει τη δημιουργία αντίστοιχου πάρκου από το ίδιο το Συμβούλιο, με σκοπό να καταστεί το Ακάκι "κοινότητα ανανεώσιμης ενέργειας".

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο απέρριψε αμέσως και ομόφωνα αίτημα εταιρείας για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, σε συνεδρίασή του στις 31 Μαΐου 2022, καθώς είχε ήδη υποβάλει αίτημα το ίδιο το Κοινοτικό Συμβούλιο προς το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου. Το Συμβούλιο ενημέρωσε στη συνέχεια τον Υπουργό Εσωτερικών, στις 9 Ιουνίου 2022, σχετικά με την ένστασή του για παραχώρηση κρατικής γης γι' αυτό τον σκοπό.

Το Συμβούλιο αναφέρει ότι ενημερώθηκε από το Κτηματολόγιο, στις 21 Οκτωβρίου, ότι η γη είναι δεσμευμένη για άλλους κυβερνητικούς σκοπούς, "χωρίς να αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο για πρόθεση παραχώρησης της στην εν λόγω ιδιωτική εταιρεία. Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς η γη είναι δεσμευμένη για άλλους κυβερνητικούς σκοπούς και εμείς να γνωρίζουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί από την ιδιωτική εταιρεία και ποιοι κυβερνητικοί σκοποί εξυπηρετούνται από μια ιδιωτική επένδυση", διερωτάται στην ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, στις 30 Νοεμβρίου, η ιδιωτική εταιρεία πληροφόρησε το Συμβούλιο ότι προχώρησε σε περιβαλλοντική μελέτη, την οποία ζήτησε να αναρτήσει το Συμβούλιο δημόσια στη Κοινότητα. Το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας.

"Ως Κοινοτικό Συμβούλιο, προχωρήσαμε σε όλες τις δέουσες ενέργειες και είμαστε σε συνεργασία με κατάλληλους συμβούλους με σκοπό τη δημιουργία φωτοβολταϊκου πάρκου για να καταστήσουμε την κοινότητα μας κοινότητα ανανεώσιμης ενέργειας, σύμφωνα με τον νόμο του 2022 (197(I)/2022). Δεν θα αφήσουμε να γίνει εκμετάλλευση της κρατικής γης εντός των ορίων της κοινότητας μας προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων", αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Το Συμβούλιο Ακακίου αναφέρει, τέλος, ότι, τόσο το ίδιο, όσο και οι κάτοικοι της Κοινότητας "είναι σε αναβρασμό και κάθετα αντίθετοι αφού τα 242.000 δεκάρια κρατικής γης θα παραχωρηθούν στους ιδιώτες εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Θα είμαστε σε εγρήγορση και θα αγωνιστούμε για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας", καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας