Ψεκασμοί για κουνούπια στη Λεμεσό

Ξεκινούν οι ψεκασμοί στη Λεμεσό για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα  του είδους Aedes albopictus, «Ασιατικό Κουνούπι τίγρης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Λεμεσού, συνεχίζουν την εκστρατεία καταπολέμησης του κουνουπιού Aedes albopictus, «Ασιατικό Κουνούπι τίγρης» με ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα και με προνυμφοκτονία.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, όπου κρίνεται αναγκαίο σε συγκεκριμένες περιοχές, θα διενεργείται ακμαιοκτονία για την καταπολέμηση του εν λόγω είδους κουνουπιού με εγκεκριμένο χημικό σκεύασμα, σε δημόσιους (πάρκα, φράκτες, κ.α.) και σε ιδιωτικούς (πχ. αυλές οικιών και επιχειρήσεων) χώρους.

Οι ψεκασμοί σε δημοτικά πάρκα θα γίνονται από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λεμεσού και της Εθνικής Φρουράς και ως εκ τούτου, στα πάρκα θα απαγορεύεται η είσοδος για το κοινό για 24 ώρες, ενώ θα τοποθετείται σχετική σήμανση στις εισόδους των πάρκων.

Στους ιδιωτικούς χώρους (κήπους σπιτιών, χλοοτάπητες, φράκτες κ.α.) οι ψεκασμοί θα γίνονται σε συγκεκριμένα υποστατικά και  θα απαιτείται η γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη/ κατόχου της οικίας/ υποστατικού, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λάβει.

Η ακμαιοκτονία κουνουπιών στο Δήμο Λεμεσού θα εφαρμοστεί από την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, προστίθεται.

Ο Δήμος καλεί τους δημότες όπως συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στα κεντρικά γραφεία, στο τηλέφωνο 25884590 και στο γραφείο Ζακακίου, στο τηλέφωνο 25716236.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου