Μητροπολίτης Πάφου: H Εκκλησία θα εξακολουθήσει να έχει φωνή στο εθνικό ζήτημα

Η Εκκλησία θα εξακολουθήσει να έχει φωνή στο εθνικό θέμα, δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Πάφου από την Συντονιστική Επιτροπή Στήριξης της  υποψηφιότητας του για τις  Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Αν δεν υπήρχε η εκκλησία, ανέφερε, «ούτε Έλληνες θα ήμασταν, ούτε Ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά θα είχαμε ισοπεδωθεί από τους κατακτητές». Πρόσθεσε πως αυτόν τον λόγο η εκκλησία πρέπει να τον κρατήσει μέχρι να απελευθερωθεί ο τόπος και μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη την Κύπρο.

Είπε ακόμη πως όταν η Κύπρος απελευθερωθεί και όταν όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι και ελεύθεροι άνθρωποι όλου του κόσμου τα απολαύσουμε και εμείς τότε θα αποθέσει αυτό το βάρος η Εκκλησία στους ώμους της κυβέρνησης η οποία θα εκλέγεται δημοκρατικά από το λαό. Αυτό συμβαίνει, συνέχισε ο Μητροπολίτης Πάφου, και στην Ελλάδα αφού η Ελλαδική εκκλησία απέθεσε αυτό το βάρος στους ώμους της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, μέχρι να επικρατήσουν αυτά έχουμε λόγο, συμπλήρωσε.

Ο Πάφου Γεώργιος συνέχισε πως εφόσον ο πολίτης και το μικρότερο κόμμα έχουν λόγο για το εθνικό θέμα, τότε πολύ περισσότερο έχει η Εκκλησία. Με την εξέλιξη της κοινωνίας, συμπλήρωσε, τα προβλήματα είναι αυτά που πρέπει να έχει μπροστά του ένας νέος Αρχιεπίσκοπος.

Έθιξε επίσης το θέμα της εξέλιξης της τεχνολογίας και των βιοεπιστημών που οδήγησαν το κόσμο σε διλήμματα πρωτοφανή, όπως είπε. Το ότι προηγουμένως, ανέφερε, «δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε μεταμοσχεύσεις οργάνων δεν δημιουργούσε και κανένα πρόβλημα, και το ότι δεν μπορούσαμε προηγουμένως να επέμβουμε και να βοηθήσουμε παιδιά με τεχνική γονιμοποίηση επίσης δεν δημιουργούσε και προβλήματα».

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως απαντήσεις άμεσες στην Αγία Γραφή δεν βρίσκουμε αφού, όπως είπε, η Αγία Γραφή γράφτηκε πριν χιλιάδες χρόνια. Είπε ακόμη πως η Αγία Γραφή ίσχυε και τότε, ισχύει σήμερα και θα ισχύει για πάντα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα
Παράνομες οι… κρατήσεις τραπεζιών για την Καθαρά Δευτέρα-Τα παρατράγουδα, το πρόστιμο και οι συστάσεις
Με σύνθημα «η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος» προσήλθαν στις κάλπες οι Ρώσοι της Λευκωσίας