Ζητά παρέμβαση Εισαγγελέα η ΛΟΑΤΚΙ-«Εφαρμόστε επιτέλους το νόμο στις φυλλάδες σας»

Την έντονη αντίδραση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ προκάλεσε το παραλήρημα του βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, ο οποίος μιλώντας ενώπιον της Βουλής για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση υποστήριξε πως ζούμε μια πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα, με αποτέλεσμα οι αναφορές του να προκαλέσουν θύελλα εντός και εκτός Βουλής.   

Σε ανακοίνωση της η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ καταγγέλλει στοχοποίηση της και καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να εφαρμόσει «επιτέλους το νόμο περί ρητορικής μίσους που σκουριάζει στις φυλλάδες του ποινικού δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή-Ομοφοβικό ντελίριο και άγριοι καβγάδες

Όπως αναφέρουν «ζούμε μία πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα. Θα μάθουμε στα παιδιά ότι είναι εντάξει δύο γυναίκες να φιλά η μία την άλλη, δύο άνδρες το ίδιο. Να μπορούν δύο γυναίκες ή δύο άνδρες να έχουν παιδί." Αυτά κι άλλα πολλά είπε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Μια συζήτηση που δε σχετίζεται με τους ΛΟΑΤΚΙ αλλά για ακόμη μια φορά στοχοποιηθήκαμε.

Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ αναφέρθηκε και στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο και τις αναφορές του στο πρόσφατο παρελθόν. «Τις προάλλες ο "Άγιος" Μόρφου μας αποκάλεσε "Πυλώνα Νέας Τάξης Πραγμάτων" και σήμερα αυτός. Φτάνει πια! Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους στοχοποίησης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από κανένα! Δεν είμαστε σάκος του μποξ! Δεν αποτελούμε πλέον τα εύκολα θύματα για την άγρα ψήφων!».

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «η χρησιμοποίηση μιας ομάδας ως διαφθορέα ηθών και διάλυσης του κοινωνικού ιστού δεν αποτελεί απλά μια οπτική/άποψη. Αποτελεί επικίνδυνο ρατσιστικό λόγο και ρητορική μίσους, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τους ανάλογους νόμους του Ποινικού Δικαίου!»

Στη συνέχεια καλούν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ακούγονται τέτοια κακοποιητικά σχόλια εις βάρος ευάλωτων ομάδων.

«Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση για τα άνωθεν απαράδεκτα λεχθέντα. Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να εφαρμόσει επιτέλους αυτόν τον νόμο "Περί Ρητορικής Μίσους" που σκουριάζει στις φυλλάδες του Ποινικού Δικαίου ως ανεφάρμοστος και άχρηστος!

Τέλος, να ευχαριστήσουμε την Annita Demetriou, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Φωτεινή Τσιρίδου - Fotini Tsiridou, Giorgos Koukoumas, Alexandra Attalides κι όσους άλλους μέσα στη Βουλή στάθηκαν απέναντι αυτόν τον κύριο και υπερασπίστηκαν την κοινότητά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το ομοφοβικό παραλήρημα που ξεσήκωσε θύελλα-«Ο Κωστάκης, μετά έγινε Μαριγούλα»

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή