Αγανακτισμένο με την τοπική αυτοδιοίκηση το Κόμμα το Ζώων

Την αγανάκτηση του με τη στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης όσον αφοράν τους σκύλους εκφράζει το Κόμμα για τα ζώα.

Προειδοποιεί μάλιστα πως, «είμαστε πλέον αγανακτισμένοι γιατί εδώ και 8 χρόνια όσο και η ίδρυση και λειτουργία του κόμματος μας ενώ τα λέμε συνεχώς και ενώ κατακλυζόμαστε από τηλεφωνήματα από πολίτες οι οποίοι με την σειρά τους είναι και αυτοί θυμωμένοι, γιατί δεν βρίσκουν ανταπόκριση ούτε στις καταγγελίες τους και ούτε στα παράπονα τους όταν είναι για θέματα της ευημερίας και προστασίας των ζώων».

Τονίζοντας ότι, «δεν μπορεί και δεν αντέχεται πλέον να δεχόμαστε τόσες καταγγελίες που στην ουσία οι περισσότερες αφορούν ευθύνες των τοπικών αρχών οι οποίες σφυρίζουν αμέριμνα. Δεν μπορεί να μην έχουν ούτε για δείγμα προσωρινούς χώρους κράτησης σκύλων, να παρανομούν ασύστολα και να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες. Δεν μπορεί να κυκλοφορεί ένας σκύλος πληγωμένος και να μην υπάρχουν τα μέσα για την σύλληψη του και το χειρότερο να μην δέχονται να πληρώσουν τα έξοδα κτηνιατρικής φροντίδας».

Στην συνέχεια προσθέτει πως, «αυτή την στιγμή στην πλειοψηφία της η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει καταφέρει να κάνει μια σωστή εργασία καταμέτρησης των σκύλων είτε έχουν κηδεμόνες ή είναι εγκαταλελειμμένοι ούτως ώστε να μπει μια τάξη και ταυτόχρονα θα πρέπει να κατανοήσουν και  το όφελος αυτής της διαδικασίας,  δηλαδή της  καταγραφής των σκύλων στις περιοχές τους και βέβαια  θα υπάρχει και το ανάλογο οικονομικό όφελος από τις άδειες κατοχής».

Το Κόμμα των ζώων επισημαίνει πως, «δεν είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, δεν έχει καμία κρατική χορηγία όπως έχουν όλα τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα και είμαστε όλοι εθελοντές. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε την δική σας εργασία και τις δικές σας ευθύνες αλλά για να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού ενημερώνοντας τους πολίτες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και να τους δείχνουμε τον νόμιμο δρόμο για το πως να κάνουν τις καταγγελίες τους».

Καλεί «επιτέλους να εφαρμόσουν την σχετική νομοθεσία, να εκπονήσουν προγράμματα διαφώτισης και επιμόρφωσης των πολιτών και να βρουν τα κατάλληλα εργαλεία που θα βοηθήσουν στην καλύτερη οργανωτική δομή τους με απώτερο σκοπό την καλύτερη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας».

Ολοκληρώνοντας, το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου απειλεί πως «σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να δημοσιοποιεί πλέον ονόματα και κοινότητες που αρνούνται πεισματικά να επιρρίπτουν τις δικές τους ευθύνες σε άλλους και να μην αναλαμβάνουν τις δικές τους που απορρέουν από την σχετική νομοθεσία».

«Η ανοχή και η υπομονή μας έχουν φτάσει στα όρια και δεν θα ανεχθούμε πλέον τον οποιονδήποτε εμπαιγμό και τις οποιεσδήποτε ανεύθυνες δικαιολογίες».

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας