Ζητούν προσαρμογή της διδακτέας ύλης οι γονείς του Λανιτείου-Προειδοποιούν με μέτρα

Την προσαρμογή της διδακτέας ύλης, με βάση τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο, ώστε οι καθηγητές να ασκούν αποτελεσματικά το διδακτικό τους έργο και να το εμπεδώνουν οι μαθητές, ζητά ο Σύνδεσμος Γονέων του Λανιτείου Λυκείου, προειδοποιώντας παράλληλα με δυναμικά μέτρα.

Σε σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι η  φετινή ύλη για στα εξεταζόμενα μαθήματα, ιδιαίτερα στην Γ’ Λυκείου, είναι η ίδια με αυτή της ακαδημαϊκής χρονιάς 2017-2018, υπενθυμίζοντας ότι τότε δεν υπήρχαν ακόμα οι εξετάσεις τετράμηνων.

«Αν λάβουμε υπόψη ότι τα παιδιά μας, τα τελευταία χρόνια, εν μέσω κορωνοιού με τα διάφορα προβλήματα, έχουν διδαχθεί μειωμένη ύλη, καλούνται φέτος να αντεπεξέλθουν στην ενισχυμένη φετινή ύλη», προσθέτουν

Δυστυχώς, προσθέτουν, αυτό που διαπιστώνουν «είναι το συνεχές τρέξιμο των διδασκόντων καθηγητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, απλά και μόνο για να καλυφθεί η διδακτέα ύλη, πράγμα το οποίο για εμάς ως γονείς είναι εντελώς απαράδεκτο».

Οι οργανωμένοι γονείς καλούν τον Υπουργό να δώσει οδηγίες άμεσα «για προσαρμογή της διδακτέας ύλης, έστω και τώρα, με βάση τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο, ώστε οι καθηγητές να ασκούν αποτελεσματικά το διδακτικό τους έργο και ταυτόχρονα να το εμπεδώνουν οι μαθητές».

Την ίδια ώρα, προειδοποιούν πως, εάν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση στα αιτήματα τους, θα προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων .

«Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα, έχουν όνειρα και στόχους και εμείς τα στηρίζουμε για να τα υλοποιήσουν», συνεχίζει η επιστολή και εκφράζεται εμπιστοσύνη προς την πολιτική κρίση του Υπουργού Παιδείας και η ελπίδα για τάχιστη ανταπόκριση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις