Παρασκευή 3 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητούν προσαρμογή της διδακτέας ύλης οι γονείς του Λανιτείου-Προειδοποιούν με μέτρα 

  30/11/2022 22:23
Ζητούν προσαρμογή της διδακτέας ύλης οι γονείς του Λανιτείου-Προειδοποιούν με μέτρα 

Ζητούν προσαρμογή της διδακτέας ύλης οι γονείς του Λανιτείου-Προειδοποιούν με μέτρα 

  30/11/2022 22:23

Την προσαρμογή της διδακτέας ύλης, με βάση τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο, ώστε οι καθηγητές να ασκούν αποτελεσματικά το διδακτικό τους έργο και να το εμπεδώνουν οι μαθητές, ζητά ο Σύνδεσμος Γονέων του Λανιτείου Λυκείου, προειδοποιώντας παράλληλα με δυναμικά μέτρα.

Σε σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι η  φετινή ύλη για στα εξεταζόμενα μαθήματα, ιδιαίτερα στην Γ’ Λυκείου, είναι η ίδια με αυτή της ακαδημαϊκής χρονιάς 2017-2018, υπενθυμίζοντας ότι τότε δεν υπήρχαν ακόμα οι εξετάσεις τετράμηνων.

«Αν λάβουμε υπόψη ότι τα παιδιά μας, τα τελευταία χρόνια, εν μέσω κορωνοιού με τα διάφορα προβλήματα, έχουν διδαχθεί μειωμένη ύλη, καλούνται φέτος να αντεπεξέλθουν στην ενισχυμένη φετινή ύλη», προσθέτουν

Δυστυχώς, προσθέτουν, αυτό που διαπιστώνουν «είναι το συνεχές τρέξιμο των διδασκόντων καθηγητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, απλά και μόνο για να καλυφθεί η διδακτέα ύλη, πράγμα το οποίο για εμάς ως γονείς είναι εντελώς απαράδεκτο».

Οι οργανωμένοι γονείς καλούν τον Υπουργό να δώσει οδηγίες άμεσα «για προσαρμογή της διδακτέας ύλης, έστω και τώρα, με βάση τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο, ώστε οι καθηγητές να ασκούν αποτελεσματικά το διδακτικό τους έργο και ταυτόχρονα να το εμπεδώνουν οι μαθητές».

Την ίδια ώρα, προειδοποιούν πως, εάν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση στα αιτήματα τους, θα προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων .

«Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα, έχουν όνειρα και στόχους και εμείς τα στηρίζουμε για να τα υλοποιήσουν», συνεχίζει η επιστολή και εκφράζεται εμπιστοσύνη προς την πολιτική κρίση του Υπουργού Παιδείας και η ελπίδα για τάχιστη ανταπόκριση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας