Κυριακή 29 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Σκληρή απάντηση Αννίτας σε Πρόδρομο-«Αντιθεσμική και αντιδεοντολογική παρέμβαση»

  30/11/2022 17:20
Σκληρή απάντηση Αννίτας σε Πρόδρομο-«Αντιθεσμική και αντιδεοντολογική παρέμβαση»

Σκληρή απάντηση Αννίτας σε Πρόδρομο-«Αντιθεσμική και αντιδεοντολογική παρέμβαση»

  30/11/2022 17:20

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, όσον αφορά την πρόταση Νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην οποία επικαλέστηκε γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, έδωσε μέσω επιστολή της η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Η κ. Δημητρίου κάνει λόγο για παρέμβαση που εμπεριέχει προφανείς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των θεσμών και κατηγορεί τον κ. Προδρόμου για εξόφθαλμα αντιθεσμική και αντιδεοντολογική πράξη. 

Στην επιστολή της, η Πρόεδρος της Βουλής απαντά στον Υπουργό Παιδείας με τρία σημεία: 

A) Η συζήτηση της πρόταση Νόμου στην οποία αναφέρεστε έχει ήδη ολοκληρωθεί από την αρμόδια επιτροπή, η οποία και την έχει υποβάλει με έκθεσή της στην Ολομέλεια του σώματος προς ψήφιση.

Β) Στο στάδιο αυτό οποιαδήποτε παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας επί της ουσίας την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, κατ΄επέκταση δε και αναπόφευκτα και επί της ακολουθητέας κανονιστικά εσωτερικής διαδικασίας της Βουλής, συνιστά εξόφθαλμα αντιθεσμική και αντιδεολογική πράξη, η οποία εμπεριέχει προφανείς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των θεσμών και θα έπρεπε να αποφεύγεται.

Γ) Στο στάδιο της συζήτησης στης εν λόγω πρότασης νόμου εκπρόσωποι  του Υπουργείου Παιδείας είχαν κληθεί και εκφράσει τις απόψεις τους και τους είχε δοθεί και ο απαιτούμενος χρόνος να υποστηρίξουν τις θέσεις τους, τόσο επί της Αρχής όσο και ως προς επιμέρους ζητήματα.

Η κα Δημητρίου στην επιστολή της αναφέρει πως, «συνεπώς οποιαδήποτε και μάλιστα στην παρούσα φάση διαφορετική ή νέα άποψη εκ μέρους τους αρμόδιου υπουργείου δεν μπορεί παρά να συνιστά εκ του περισσού παρέμβαση στα της νομοθετικής εξουσίας, η οποία προκαλεί εύλογα ερωτηματικά».

Σημειώνει επίσης πως, «επιπροσθέτως των πιο πάνω, εύλογα ερωτηματικά προκαλεί και η αναφορά σας σε πιθανή αντισυνταγματικότητα των προτεινόμενων ρυθμίσεων, καθότι η κρίση περί της αντισυνταγματικότητας ή μη της προωθούμενης προς ψήφιση πρότασης νόμου δεν ανήκει, όπως όλοι γνωρίζουμε, στην Εκτελεστική Εξουσία, αλλά στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ως συνταγματικά τον νομικό σύμβουλο του κράτους, ο οποίος εφόσον τελικά η υπό αναφορά πρόταση νόμου ψηφισθεί σε νόμο, θα έχει τη δυνατότητα να συμβουλεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον αναπέμπει και/η να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο εάν κατά τη δημοσίευσή του νόμου εντοπίσει οποιαδήποτε ζητήματα τα οποία χρήζουν επανεξέτασης ή/και οποιαδήποτε αντισυνταγματικότητα».

«Ευελπιστώ ότι είναι απολύτως κατανοητή η επίδειξη εκ μέρους όλων αυξημένης ευαισθησίας , ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν αχρείαστε παρεμβάσεις στο έργο της νομοθετικής εξουσίας επ΄ωφελείας και των δύο εξουσιών, αλλά κυρίως της διαφύλαξης των θεσμών», καταλήγει στην επιστολή της η Πρόεδρος της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κοκκίνο Σαββίδη για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-«Αντισυνταγματική η πρόταση νόμου»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας