Επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Πάφου και σε άλλους τομείς προωθεί το ΕΒΕΠ

Προτεραιότητα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες επέκτασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Πάφου και σε άλλους τομείς πέραν του τουρισμού και της ανάπτυξης γης, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Μάης. Όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τις προσπάθειές για περαιτέρω ανάπτυξη των παραδοσιακών αυτών τομέων της οικονομίας.

Στόχος του ΕΒΕ, είπε στο ΚΥΠΕ, είναι να καταστεί η Πάφος διεθνές περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλής ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κέντρο ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας καθώς και κέντρο επιχειρήσεων διεθνών δραστηριοτήτων.

Ο ρόλος μας ως φορέας προώθησης της επιχειρηματικότητας στην πόλη και Επαρχία της Πάφου, επιβάλλει την άμεση εμπλοκή μας στα έργα ζωτικής σημασίας για την Πάφο, συμπλήρωσε.

Εκτίμησε ακόμη πως παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος, έγινε κατορθωτό για αριθμό σημαντικών έργων να προχωρήσουν και να μπουν σε τροχιά υλοποίησης. Ο κ. Μάης επεσήμανε επίσης πως πάγια θέση του Επιμελητήριου ήταν η προώθηση, εγκατάσταση και λειτουργία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Πανεπιστημιακών Σχολών και η δημιουργία ενός τρίτου πυλώνα οικονομίας που η Πάφος «έχει απόλυτη ανάγκη».

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα «εύρωστο τραπεζικό σύστημα» από την άλλη, συνέχισε, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να «χαλιναγωγήσουμε και να εξαλείψουμε συμπεριφορές οι οποίες συνιστούν καταχρηστικές πρακτικές σε βάρος των επιχειρήσεων».

Ο κ. Μάης ανέφερε πως αυτές τις πρακτικές το ΕΒΕ Πάφου έχει θέσει ενώπιον του ΚΕΒΕ για περαιτέρω μελέτη και προώθηση «με στόχο την διόρθωση». Προς τον σκοπό αυτό έχουν ήδη γίνει συναντήσεις με την Κεντρική Τράπεζα και τον Σύνδεσμο Τραπεζών και προγραμματίζονται και άλλες, είπε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη πως οι τράπεζες θα πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη «ευελιξία» και να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρέχοντας περαιτέρω ρευστότητα και/ή αναδιαρθρώσεις των παλαιότερων χορηγήσεων, ώστε να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο βιώσιμες επιχειρήσεις, λόγω ακριβώς έλλειψης ρευστότητας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας