Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στη Λάρνακα για καταπολέμηση των κουνουπιών Aedes aegypti

Στη Λάρνακα συνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών Aedes aegypti, ενώ από αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου θα αρχίσει και η αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα αυτών του είδους Aedes aegypti τα οποία είναι ικανά (υπό κάποιες προϋποθέσεις), να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο, όπως  τον ιό του Κίτρινου Πυρετού, τον ιό του Δάγκειου Πυρετού, τον ιό Ζίκα και τον ιό Chikungunya».

Συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου, συνεχίζουν την εκστρατεία καταπολέμησης του κουνουπιού Aedes aegypti με ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα, την προνυμφοκτονία με ψεκασμούς καθώς και το άδειασμα των δοχείων με στάσιμο νερό. 

Προστίθεται ότι «στα πλαίσια της εκστρατείας, κρίθηκε αναγκαίο όπως διενεργηθεί και ακμαιοκτονία για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου είδους κουνουπιού με εγκεκριμένο χημικό σκεύασμα, σε δημόσιους χώρους, δηλαδή πάρκα, φράκτες και άλλα και σε ιδιωτικούς χώρους όπως αυλές και κήπους οικιών και επιχειρήσεων».

Οι ψεκασμοί σε δημοτικά πάρκα θα γίνονται από μηχανοκίνητο συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας και θα απαγορεύεται η είσοδος για το κοινό για 24 ώρες με την τοποθέτηση σημάνσεων στις εισόδους τους, σημειώνεται.

Όσον αφορά τους ψεκασμούς σε ιδιωτικούς χώρους, δηλαδή κήπους σπιτιών, χλοοτάπητες, φράκτες και αλλού, θα απαιτείται η γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη/ κατόχου της οικίας/ υποστατικού, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λάβει, αναφέρεται.

Ο Δήμος ενημερώνει ότι η ακμαιοκτονία κουνουπιών θα εφαρμοστεί από αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 και καλεί τους δημότες όπως «συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας στο τηλέφωνο 24816530.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο