Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στη Λάρνακα για καταπολέμηση των κουνουπιών Aedes aegypti

Στη Λάρνακα συνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών Aedes aegypti, ενώ από αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου θα αρχίσει και η αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα αυτών του είδους Aedes aegypti τα οποία είναι ικανά (υπό κάποιες προϋποθέσεις), να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο, όπως  τον ιό του Κίτρινου Πυρετού, τον ιό του Δάγκειου Πυρετού, τον ιό Ζίκα και τον ιό Chikungunya».

Συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου, συνεχίζουν την εκστρατεία καταπολέμησης του κουνουπιού Aedes aegypti με ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα, την προνυμφοκτονία με ψεκασμούς καθώς και το άδειασμα των δοχείων με στάσιμο νερό. 

Προστίθεται ότι «στα πλαίσια της εκστρατείας, κρίθηκε αναγκαίο όπως διενεργηθεί και ακμαιοκτονία για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου είδους κουνουπιού με εγκεκριμένο χημικό σκεύασμα, σε δημόσιους χώρους, δηλαδή πάρκα, φράκτες και άλλα και σε ιδιωτικούς χώρους όπως αυλές και κήπους οικιών και επιχειρήσεων».

Οι ψεκασμοί σε δημοτικά πάρκα θα γίνονται από μηχανοκίνητο συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας και θα απαγορεύεται η είσοδος για το κοινό για 24 ώρες με την τοποθέτηση σημάνσεων στις εισόδους τους, σημειώνεται.

Όσον αφορά τους ψεκασμούς σε ιδιωτικούς χώρους, δηλαδή κήπους σπιτιών, χλοοτάπητες, φράκτες και αλλού, θα απαιτείται η γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη/ κατόχου της οικίας/ υποστατικού, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λάβει, αναφέρεται.

Ο Δήμος ενημερώνει ότι η ακμαιοκτονία κουνουπιών θα εφαρμοστεί από αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 και καλεί τους δημότες όπως «συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας στο τηλέφωνο 24816530.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»