Εξαιρετικά τα αποτελέσματα προστασίας των δασών κατά την τελευταία αντιπυρική περίοδο

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν τρόπους διαχείρισης των πυρηνικών κινδύνων σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων η δεύτερη τη τάξει διπλωμάτης της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα Ελίζαμπεθ Ρουντ, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς συναντήθηκε με τον Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών, και τον προειδοποίησε για τις συνέπειες οποιασδήποτε ρωσικής χρήσης πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Η Ρωσία δήλωσε ότι τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «ευαίσθητα» και αρνήθηκε να τα σχολιάσει.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κανάλια για τη διαχείριση των κινδύνων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ιδιαίτερα των πυρηνικών κινδύνων και αυτός ήταν ο σκοπός της συνάντησης του διευθυντή της CIA Μπερνς με τον Ρώσο ομόλογό του», δήλωσε η Ρουντ σε βίντεο στο κανάλι Telegram του RIA.

«Ο διευθυντής Μπερνς δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα και δεν συζήτησε τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία». Η Ρουντ δήλωσε ότι αν υπάρχει ανάγκη για άλλη συζήτηση σε αυτό το κανάλι μπορεί να γίνει. «Δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο από όσο γνωρίζω», είπε.

Η Ρωσία δήλωσε μετά τη συνάντηση του Ναρίσκιν με τον Μπερνς ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε περισσότερες συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το Κρεμλίνο απέρριψε την ιδέα μιας συνόδου κορυφής μεταξύ του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ως «εκτός συζήτησης» προς το παρόν.

Αξιωματούχοι των δύο χωρών επρόκειτο να συναντηθούν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα Κάιρο από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν την επανέναρξη των επιθεωρήσεων στο πλαίσιο της συνθήκης για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START, αν και η Μόσχα υποβάθμισε την προοπτική άμεσων εξελίξεων. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας