Καλεί τον κόσμο να ψηφίσει στις Αρχιεπισκοπικές για δώσει νέα ελπίδα στην κοινωνία ο Ταμασού

Η Εκκλησία της Κύπρου, επιτέλους, πρέπει να δώσει σημασία στη στήριξη των νέων του τόπου μας και, κυρίως, πέραν της πνευματικής καλλιέργειας και πνεύματος φιλοπατρίας και σεβασμού στις παραδόσεις μας, να εξυπηρετήσει στην εξεύρεση εργασίας και ποιοτικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, είπε την Κυριακή ο Μητροπολίτης Ορεινής και Ταμασού, Ησαίας. Κάλεσε τον λαό να ψηφίσει στις αρχιεπισκοπικές εκλογές για να δώσει «νέα ελπίδα» στην κοινωνία.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά την ομιλία του ανέφερε ακόμα ότι, με σύγχρονες μεθόδους και χωρίς φοβικά σύνδρομα, πρέπει να προσεγγίσουμε κάθε νέο, που έχει στόχους και όνειρα, και να του προσφέρουμε «φως και γαλήνη Χριστού, αλλά και πρακτικές λύσεις» για να πετύχει τους στόχους του, έστω και αν δεν θρησκεύει και δεν έχει σχέση με την Εκκλησία.

«Αυτό είναι και το διακύβευμα στις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές και γι’ αυτό όλος ο λαός, και εκκλησιαζόμενοι και μη εκκλησιαζόμενοι, οφείλουν να πάνε να ψηφίσουν, για να δώσουν ξανά νέα ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία μας, μέσα από μια Εκκλησία με σύγχρονη ποιμαντική, η οποία να καταλαβαίνει και να μεταφράζει σωστά τις ανάγκες και προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και ιδιαίτερα των νέων μας», πρόσθεσε. 

Μια Εκκλησία, η οποία, χωρίς να κατακρίνει ανθρώπους, αλλά συμπεριφορές, να τους αγαπά, να τους αγιάζει και να είναι ουσιαστικά κοντά και δίπλα τους σε κάθε βήμα της ζωής τους, είπε.

Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Κύκκου Νικηφόρο, «ο οποίος πιστεύει στους νέους ανθρώπους, μας στηρίζει και μας δίνει τη δυνατότητα, με γνώσεις και σύνεση, μα, προπαντός, με όρεξη και πάθος αγάπης Χριστού και ανθρώπων, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της Εκκλησίας στις ζωές του λαού μας».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν