Στο απροχώρητο η κατάσταση με ΤΑΕΠ-«Δεν έχουν που να πάρουν διασωληνωμένο άτομο»

Συνθήκες ντροπής που δεν παραπέμπουν σε νοσοκομείο ενός ευρωπαϊκού κράτους, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Πάφου, ο οποίος έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στις Πρώτες Βοήθειες των Γενικών Νοσοκομείων σε όλες τις επαρχίες, με το Υπουργείο Υγείας  μέχρι στιγμής να μη δίνει ριζικές λύσεις, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται.  

«Πρώτες βοήθειες Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Ντροπή ντροπή ντροπή. Άτομο διασωληνωμένο δεν έχουν που να το πάρουν. Τα κρεβάτια του παιδιατρικού (4) έχουν γεμίσει και στέλνουν παιδάκια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Κάτι δεν πάει καλά», αναφέρει σε ανάρτηση του ο Φαίδωνας Φαίδωνος.

Mάλιστα, ο Δήμαρχος Πάφου μαζί με την ανάρτηση δημοσίευσε την πιο κάτω φωτογραφία:​

​Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, φωνές υπήρχαν πριν από λίγες ημέρες και για την κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ γενικότερα παρουσιάζεται δυσφορία από το ιατρικό προσωπικό όλων των ΤΑΕΠ.

Παρά τις συσκέψεις επί συσκέψεων που πραγματοποιούνται, με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λύσεις για το διογκωμένο, όπως φαίνεται, πρόβλημα.

Μια από τις λύσεις ήταν οι εφημερίες προσωπικών ιατρών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποσυμφόρηση και η εικόνα που επικρατεί στα ΤΑΕΠ δεν παρουσιάζει βελτίωση, αφού αρκετός κόσμος φαίνεται να είναι ανενημέρωτος.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από περίπου ένα χρόνο ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα είχε πραγματοποιήσει επισκέψεις στα ΤΑΕΠ και προανάγγελλε λύσεις, χωρίς όμως μέχρι σήμερα τα προβλήματα να έχουν επιλυθεί.

Σε όλη αυτή την κατάσταση, έρχεται να προσμετρήσει και η καθυστέρηση που παρατηρείται, σε σχέση με την ένταξη των ΤΑΕΠ ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ.

Σημειώνεται πως εδώ και πάρα πολλούς μήνες  βρίσκονται στο επίκεντρο τα εφημερεύοντα ιατρεία, τα οποία θεωρητικά θα αποτελέσουν ένα ακόμα βήμα στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, για τα οποία οι αρμόδιοι έχουν τεράστια ευθύνη για την μη εφαρμογή τους μέχρι σήμερα.

Οι αρμόδιοι, και ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας, αντί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρουν άμεσες λύσεις, αναλώνονται στην απόδοση ευθυνών, με τον ένα να τα ρίχνει στον άλλο, ενώ φαίνεται να παραμένουν στα «θα», με αποτέλεσμα η κατάσταση πλέον να έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού